У Харкові судитимуть ”блогера-великороса”

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно 25-річного харків’янина, який популяризував комуністичні ідеї та виправдовував збройну агресію Росії проти України.

Про це інформує Харківська обласна прокуратура.

За даними слідства, безробітний харківʼянин створив у відеохостингу “YouTube” власний канал.

“Уявивши себе “блогером”, він популяризував комуністичну символіку срср, вихваляв тоталітарний режим та розповсюджував кремлівські наративи. Також для поширення власних поглядів він використовував сторінки у мережі Instagram та у забороненій в Україні російській соцмережі “ВКонтакте”, – повідомляє прокуратура.

Крім того, харківʼянин публічно в місцевому парку навʼязував перехожим прокремлівські тези про те, що “на території України будуються бази НАТО, а Росія вимушена захищати свої землі”.

У квітні 2024 року правоохоронці викрили чоловіка. Під час обшуку за місцем його проживання вилучено комп’ютер та мобільний телефон із доказами протиправної діяльності, а також власноруч виготовлену комуністичну символіку, яку він використовував під час зйомок пропагандистських відеороликів.

Обвинуваченого судитимуть у Жовтневому районному суді Харкова. Максимальна санкція статтей передбачає покарання до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.