Топ-5 корисних властивостей оселедця

Оселедець — це один із найпопулярніших видів риби, що традиційно використовується в українській кухні. З нього можна приготувати безліч різноманітних страв, а також вживати як самостійний продукт. Він продається в різних видах, зокрема солоний та копчений. Якщо хочете купити оселедець високої якості з доставкою по Києву та передмістю, це можна зробити в інтернет-магазині Novus.online.

Необхідно зазначити, що оселедець — це не лише смачно, а й корисно. Про властивості продукту ми розповімо в нашій статті.

Чим корисний оселедець?

Ось кілька причин, з яких варто вживати страви з цією рибою:

  • є джерелом білка — всього в 100 грамах міститься половина денної норми білка, який має корисну калорійність;
  • має ненасичені жири — жирні кислоти омега-3, які містяться в оселедці, запобігають розвитку серцево-судинних захворювань, зменшують ризик тромбозу та сприяють нормалізації кровотоку;
  • містить вітаміни — в дозрілій рибі є не тільки білки та жири, але також чимало вітамінів, серед яких варто виокремити B12, PP, D та A;
  • сприяє регулюванню холестерину — риб’ячий жир, яким так багатий оселедець, значно знижує вміст холестерину в крові;
  • має антиоксиданти — вживання цього продукту дозволить знизити вміст продуктів окислення завдяки наявності в складі антиоксидантів.

Також деякі вчені припускають, що оселедець є профілактичним засобом від астми. Позитивний ефект досягається завдяки наявності омега-3 й магнію, які не тільки мають протизапальний ефект, але й знижують ризик прояву задухи.

А чи є небезпечні властивості оселедця?

Цей продукт доволі солоний, тому його варто помірно вживати людям із хворобами нирок, набряками й підвищеним тиском. Лише один грам кухонної солі пов’язує до 100 мл води. За наявності проблем зі здоров’ям краще вибирати слабосолений оселедець. І хоча солоний продукт може здаватися набагато смачнішим, у мережі можна знайти чимало рецептів, як правильно приготувати малосольну рибу, щоб вона була і смачною, і корисною.