Росія подвоїла імпорт нітроцелюлози, яку використовують для виробництва снарядів, – WSJ

РФ подвоїла імпорт нітроцелюлози, сама Росія не виготовляє цієї речовини у достатній кількості.

Wall Street Journal пише, що за останні два роки росія закупила у Тайваню нітроцелюлози на майже 700 тисяч доларів. А російський імпортер цієї речовини “Аналітична маркетингова хімічна група” є постійним партнером державного порохового заводу у російській Казані, стверджують журналісти. Тайванська фірма TNC продала турецькому підприємству Noy понад 500 тонн нітроцелюлози. Остання відправила цей товар до РФ.

Німецькі дочірні компанії нью-йоркської фірми International Flavors & Fragrances продали щонайменше 80 тонн нітроцелюлози компанії Noy, а вона, у свою чергу, відправила матеріал до РФ минулого року, пише WSJ.

Як зазначають журналісти, представники International Flavors & Fragrances “здивувалися”, коли дізналися, що їхній продукт постачають третій країні. Там запевнили, що переглянуть умови цього продажу і подальші відносили з турецькою компанією Noy.

Експорт західних компаній цієї речовини до Росії уповільнює виробництво країнами НАТО артилерійського озброєння для України, стверджують у WSJ. Водночас американські аналітики кажуть, що для більшої ефективності обмеження мають накласти на компанії-постачальників цієї речовини.