Путін не передавав жодного послання Зеленському, – каже Пєсков

Путін не передавав Зеленському жодного спеціального послання через президента Гвінеї-Бісау, заявив речник російського президента Дмитро Пєсков.

Напередодні повідомлялося, що послання від Путіна про готовність до переговорів президент Гвінеї-Біссау Умару Сіссоку Ембало передав Зеленському.

За словами Пєскова, Путін під час зустрічі з Умару Сіссоку Ембало підтвердив готовність Росії до переговорів з Україною, але жодного спеціального послання для Києва він не передавав.

“Зараз де-факто Росія не змінює своєї позиції, ми готові забезпечувати свої інтереси за столом переговорів, ми хочемо цього. Але в цьому випадку йдеться про повне небажання з боку України. Ось про що йшлося”, – сказав Пєсков журналістам.

“Наш колега з африканської держави виявив бажання і сказав, що він матиме контакти і що він ось цю позицію Путіна донесе до української сторони. Якогось специфічного послання в даному випадку немає і про це не йшлося”, – зазначив він.

Раніше російські офіційні особи неодноразово заявляли про готовність сісти за стіл переговорів, але тільки на російських умовах.

Київ заявляв, що такі переговори не принесуть миру і перемир’я зіграє лише на руку Росії, давши час для підготовки до нового наступу.

За словами української влади, лише повне повернення всіх окупованих Росією територій може принести довгостроковий світ.

Президент України Зеленський заявляв, що готовий до переговорів з російським лідером, але не з Путіним, а з тим, хто прийде йому на зміну.