Окупанти могли отримати завдання “тримати Херсон до останнього”, – ОК Південь

Російські окупанти на півдні України вибудовують нові рубежі оборони і готуються утримувати захоплений Херсон.

Про це розповіла керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в етері телемарафону.

Коментуючи контрнаступ, Гуменюк заявила, що захисники України продовжують активну роботу. Вона також уточнила, що контрнаступ – це “не просто просування вперед”, а також виснаження ворога і погіршення його логістики. На південному напрямку від початку тижня знищили чотири ворожі склади з боєприпасами і збили чотири ударні вертольоти Ка-52.

“Оголосити зараз про якісь звільнені території ми не можемо, зокрема тому, що ведемо роботу правим берегом. На лівому залишається ворог, там доволі потужні та укріплені позиції. Ми [повідомивши про успіхи] позначимо місця, де вони зможуть завдавати уражень. Ця частина військової операції знову потребує інформаційної тиші”, — пояснила речниця.

Гуменюк розповіла, що в очікуванні активного контрнаступу захисників України російські війська створили укріплені рубежі оборони і перекинули туди в тому числі елітні підрозділи. Також, незважаючи на постійний вогневий контроль ЗСУ, ворожих позицій на півдні ще багато, додала вона.

За словами речниці, зараз росіяни вибудовують нові рубежі оборони й готуються утримувати Херсон, бо його втрата “буде критичним переломним моментом для імперії”: “Цілком імовірно, вони отримали завдання “триматися до останнього”.