Конгрес США хоче затвердити близько $50 млрд для України, поки республіканці не здобули владу, — NBC

На тлі побоювань, що після виборів новий Конгрес може більш скептично поставитися до допомоги Україні, чинні законодавці від Демократичної та Республіканської партій прагнуть закріпити десятки мільярдів доларів військової допомоги Києву.

Про це пише NBC з посиланням на джерела.

Новий пакет допомоги може сягати приблизно 50 мільярдів доларів, повідомили NBC помічники Конгресу та джерело, близьке до українського уряду. Адміністрація Байдена ще не надсилала офіційного запиту на нове фінансування.

Минулого місяця Конгрес схвалив 12 мільярдів доларів військової та економічної допомоги Україні, але, за словами джерел, ці гроші «виглядатимуть як кишенькові» у порівнянні з новим пакетом.

Лідер республіканців у Палаті представників Кевін Маккарті, який може обійняти посаду спікера, якщо Республіканська партія отримає більшість на виборах у листопаді, попередив, що його однопартійці «не збираються виписувати Україні карт-бланш».

Через загрозу для допомоги Україні чинний Конгрес хоче встигнути до виборів забезпечити набагато вищий рівень військової та іншої допомоги для України, ніж попередні пакети.

Від початку повномасштабного вторгнення рф Конгрес уже виділив Україні 65 мільярдів доларів. З цієї суми США надавали окремі пакети допомоги.