Піп похрестив російських “мобіків” у пакетах для трупів

Священик із Уфи охрестив військовослужбовців за допомогою мішків для трупів.

Як пишуть російські ЗМІ, протоієрей Віктор Іванов приїхав до України задля підтримки російських військовослужбовців. Нещодавно до нього звернулися кілька військових, які бажають прийняти хрещення. Тазиків, у яких зазвичай проводять обряд, поряд не було, тому для процедури використовували чорні пластикові мішки.

«На повалене дерево поставили ящик з-під боєприпасів, проклавши його зсередини поліетиленовим мішком. На це дерево встановили велику Казанську ікону Божої Матері. Для ніг принесли картонну коробку».

За словами протоієрея, обряд пройшов добре — народилися два нові християни Сергій та Іван. Чорні пакети, які зазвичай призначаються для загиблих, священика і солдатів не засмутили. Іванов взагалі побачив у цьому якийсь символізм.

«До речі, був у цьому хрещенні свій символізм. У хрещенні людина вмирає для гріха, і вони хрестилися в “похоронних” пакетах; народжується нова людина – воїн Христовий, а вони руки опускали в ящик з-під боєприпасів. Благодать Божа для християн як боєприпаси для солдатів. І що більше, то краще!».