Наступні кілька місяців критично важливі для України, — Білий дім

Наступні кілька місяців будуть критично важливими для України, сказав представник Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу в понеділок, 22 січня.

Він наголосив: США хочуть, щоб Україна виграла війну, щоб кордони суверенної та незалежної України визнавали всі, зокрема російський диктатор Путін, і хочуть продовжувати постачання необхідної для цього допомоги.

Кірбі також сказав, що наступні кілька місяців будуть критично важливими для України. Він зазначив, що сніг не зупинить бойові дії, Росія продовжує атакувати українську територію дронами та ракетами і, хоча лінія фронту не сильно змінилась, тривають активні бої.

Представник Білого дому додав, що українські командири змушені ухвалювати важкі рішення щодо того, «яку зброю використовувати, якими снарядами й ракетами стріляти, бо вони не знають, коли буде наступне постачання», і поставлені в жахливе положення. Росія тим часом використовує поставлені КНДР балістичні ракети та іранські дрони, нагадав Кірбі.

Раніше NBC News з посиланням на джерела повідомив, що провідні помічники президента США Джо Байдена під час закритого засідання 17 січня попередили законодавців: якщо Конгрес не схвалить військову допомогу Україні найближчими днями, то Росія «може виграти війну за тижні, у найкращому разі – місяці». Гроші на нові пакети військової допомоги для України закінчилися наприкінці 2023 року.