Начальник харківського військкомату ховався від поліції в підвалі

Начальника військкомату в Харкові, який є одним з підозрюваних у підробці довідок про непридатність до служби в армії, знайшли в підвалі ТЦК під час обшуку.

Про це повідомив начальник Слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов.

“Довго переховуватися полковнику в підвалі ТЦК не вдалося, ми знайшли його під час обшуку приміщення. Там він ховався разом із рюкзаком, в якому зберігав “дублікати” печаток. Експертиза показала, що саме їх використовували на документах, які йшли “на продаж”, — йдеться в повідомленні.

За словами Болвінова, полковник з головою ВЛК продавали військовозобов’язаним довідки з відміткою про непридатність до служби та оформлювали документи для виїзду за кордон. Підроблена довідка коштувала близько 6,5 тисяч доларів, заробіток працівники ТЦК ділили з посередниками.

“На “клієнтів” не чекали, сидячи в кабінетах, а активно розшукували. Для цього залучали третіх осіб, які знаходили потенційних втікачів та симулянтів. Посередницю, яка отримувала гроші, ми затримали “на гарячому” ще в травні”, — зазначає Болвінов.

За його словами, підозрюваний начальник військкомату нині перебуває у стаціонарі, лікує серце.


24 жовтня в Харкові повідомили про підозру начальнику та голові військово-лікарської комісії одного з військкоматів. За даними СБУ, вони за гроші видавали довідки про непридатність до служби.