Политика

Богатырева забыла, какое министерство она возглавляет?

9 апреля 2012 11:57

Пресс-служба Министерства здравоохранения Украины официально сообщает о том, что вице-премьер-министр - министр здравоохранения Раиса Богатырева посетила премьерный показ оперы Джузеппе Верди "Дон Карлос" в Национальной опере им. Тараса Шевченко.

Сообщение о посещении Р.Богатыревой оперы, а также ее личные впечатления, оценки мастерства театрального коллектива и рассуждения министра здравоохранения о классической музыке и оперном искусстве размещены на официальном сайте министерства.

Приводим текст сообщения полностью:

"Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова відвідала прем'єрний показ опери Джузеппе Верді, який відбувся в Національній опері України ім. Тараса Шевченка. "Це, насправді, масштабне дійство світового рівня, яке вражає високою майстерністю всіх, хто задіяний у спектаклі - від режисера-постановника Анатолія Солов'яненка до художника по костюмах Марії Летвицької, від хормейстера Богдана Пліша до виконавців головних партій Сергія Пащука, Вікторії Ченської, Геннадія Ващенка та інших", - зауважила Раїса Богатирьова, відповідаючи на запитання журналістів про її враження.

Вона відзначила вдале поєднання у виставі дбайливого підходу до класичного музичного матеріалу із сучасними новітніми технологіями, задіяними в ній. За словами Віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань, в розмові з нею перед початком вистави головний режисер Національної опери Анатолій Солов'яненко зазначив, що при всій глибинній історії твору та його класичному прочитанні постановники спектаклю прагнули видовищності, притаманній сучасному театру. "І, як ми побачили, це їм вдалося", - наголосила Віце-прем'єр-міністр.

Раїса Богатирьова назвала повернення одного з найскладніших для виконання шедеврів оперного мистецтва до репертуару української Національної опери непересічною подією в культурному житті країни і висловила сподівання, що подібні заходи відбуватимуться в Україні все частіше в різних напрямках і жанрах культури та мистецтва. Адже культура, на її думку, відіграє роль озонового шару, який убезпечує суспільство від невихованості та духовного зубожіння. "І завдання держави - докладати всіх зусиль для збереження цього захисного шару, дбати про його цілісність", - підкреслила Віце-прем'єр-міністр".






Напомним, что Министерство культуры Украины возглавляет Михаил Кулиняк.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling