Харьков

В харьковской школе вопреки закону агитируют за Партию регионов (+ фото)

7 сентября 2011 11:16

В редакцию "Главного" пришло письмо жителя Харькова – отца ученика СШ №108. Он заявляет об угрозах в адрес его семьи со стороны депутата Харьковского горсовета от Партии регионов Фазиля Аббасова.

Приводим текст письма полностью:

"Відкрите звернення до Прокуратури, міліції, Служби безпеки України батька учня ХСШ № 108 у зв’язку зі свавіллям депутата Харківської міської ради Аббасова Ф.С.

Я, Черемський Костянтин Петрович, батько дитини, яка навчається у другому класі Харківської спеціалізованої школи № 108, прошу Прокуратуру, міліцію, Службу безпеки України перевірити законність дій депутата Харківської міської ради Аббасова Фазиля Севіндіковича, який у телефонній розмові зі мною з номера (067) 57***** погрожував мені та моїй родині розправою. 06 вересня 2011 р. близько 15-00 мені зателефонував чоловік, який назвався депутатом Харківської міської ради Аббасовим Ф.С. У грубій формі Аббасов Ф.С. ламаною російською мовою почав погрожувати мені фізичною розправою, звільненням з роботи, забороною моїй дитині навчатись у школі, а також наполягав на незаконності спілкування з ним державною мовою. Зокрема, Аббасов Ф.С. сказав, що я, будучи працівником міської лікарні, «працюю на нього, на муніціпалітет» і тому не маю права на інші, ніж він, політичні орієнтири. У разі спротиву мені загрожує негайне звільнення з посади лікаря-анестезіолога, яку я обіймаю в лікарні. Також він наголосив на тому, що моя дитина не закінчить школу і в неї не буде перспективи. В образливій формі Аббасов Ф.С. заборонив мені спілкуватись із ним українською мовою, звинувачуючи мене в тому, що я тим самим порушую «Закон про регіональні мови» (чи такий існує?).

Причиною подібних погроз можу вважати той факт, що я напередодні, 5 вересня 2011 р., близько 11-00, у коректній формі висловив зауваження працівнику приймальні депутата Аббасова Ф.С., розташованій у приміщенні Харківської спеціалізованої школи № 108, де навчається моя дитина, щодо незаконного розміщення логотипу організації Партії регіонів на фасадній табличці цієї школи, а також щодо відкритої партійної агітації в цьому навчальному закладі.

Прошу Прокуратуру, міліцію, Службу безпеки України також перевірити на предмет законності наявність партійної агітації на території ХСШ № 108, за адресою Харків, вул. Єлізарова, 67, зокрема: у зовнішній рекламі «Партії регіонів» на фасаді шкільної будівлі біля центрального входу, у функціонуванні приймальні Аббасова Ф.С. у стінах навчального закладу (всупереч Закону України «Про освіту»), словесній рекламі «Партії регіонів» під час проведення шкільних урочистостей.

У зв’язку з тим, що заява пролунала від посадової особи, я хвилююсь за життя своєї родини та за можливість подальшого навчання своєї дитини у ХСШ № 108. Я також стурбований тим, що «Партія регіонів», володіючи приймальнею в навчальному закладі, може мати вільний доступ до конфіденційної інформації (адреса, засоби зв’язку, відомості про склад родини, місце роботи, ідентифікаційний код тощо), яка подається при вступі дитини до школи в обов’язковому порядку.

Черемський К.П.,
житель Ленінського р-ну м. Харкова, безпартійний
".

Свое обращение автор письма сопроводил фотографиями входа в здание школы:





Напомним, статья 6 Закона Украины "Об образовании" гласит: "Основними принципами освіти в Україні є ... незалежність освіти від політичних партій, громадських і релігійних організацій". Об этом же говорится и в статье 8 данного Закона: "Навчально-виховний процес у навчальних закладах є вільним від втручання політичних партій, громадських, релігійних організацій".


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling