Харьков

ХОО НСЖУ требует дать оценку действиям милиции в редакции "Главное"

8 июля 2011 17:20

Харьковская областная организация Национального Союза Журналистов Украины призывает созданную Президентом межведомственную рабочую группу по анализу состояния соблюдения законодательства о свободе слова и защите прав журналистов дать оценку действиям харьковских правоохранителей в редакции газеты и интернет-портала "Главное". Об этом говорится в заявлении правления ХОО НСЖУ.

"7 липня 2011 року о 10-ій ранку у приміщення редакції харківської газети "Главное" та інтернет-порталу www.glavnoe.in.ua увірвались озброєні працівники управління боротьби з організованою злочинністю. Маючи на руках рішення Київського районного суду м. Харкова про вилучення документів комерційних структур, до яких редакція не має ніякого відношення, про що було офіційно заявлено, незвані гості все одно повністю паралізували роботу ЗМІ. Вони не впускали і не випускали журналістів з приміщення, обшукали всі столи і шафи, на час обшуку заборонили користуватися телефонами та інтернетом.

Цей несанкціонований "арешт" продовжувався до 20-ї години. Працівники редакції позбавлені доступу до комп’ютерів, упродовж усього робочого дня не мали можливості виконувати свої службові обов’язки, і таким чином було на дві години припинено роботу інтернет-порталу та повністю зірвано випуск чергового номера газети "Главное".

Правління ХОО НСЖУ вважає цей обурливий факт проявом порушення свободи слова та перешкоджання професійній діяльності журналістів. Подібні дії представників силових структур аж ніяк не узгоджуються із заявами Президента України В. Ф. Януковича про непорушність прав журналістів у нашій державі. Висловлюємо сподівання, що створена днями розпорядженням Президента міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів дасть свою оцінку діям харківських правоохоронців у редакції газети та інтернет-порталу "Главное".

Упевнені, що будь-які прояви тиску на журналістів не залякають наших колег і не зруйнують професійну солідарність працівників преси, радіо і телебачення", - отмечается в заявлении.

Заявление подписали члены правления НСЖУ А.Голуб, Н.зотова, В.Ревенко, Е.Маслов, С.Кублицкая, К.Кеворкян, А.Солдатенко, С.Лигостаева, В.Данюк, К.Григоренко, А.Швец.

Подписаться в поддержку заявления ХОО НСЖУ


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling