Политика

Харьковские политики и представители общественности выступают против "пакта Януковича-Медведева"

26 апреля 2010 19:43

Руководители различных политических сил г.Харькова и представители харьковской общественности выступают против соглашений, подписанных в Харькове президентами Украины и России Виктором Януковичем и Дмитрием Медведевым. Об этом говорится в обращении к народным депутатам, подписанном и.о.председателя ХОО «Батькивщина» Арсеном Аваковым, Героями Украины Аллой Коваленко и Андреем Ровчаком, председателем ХОО ВОО «Конгресс украинской интеллигенции» Ниной Виноградской-Якимчук, председателем ХОО «За Украину!» Виталием Маляренко, председателем ХОО ХДС Юрием Потыкуном, председателем ХОО ПРП Иваном Варченко, председателем ХОО УНП Василием Третецким, председателем ХОО «Народная самооборона» Константином Исаевым, председателем ХОО ПП «Наша Украина» Ярославом Ющенко и главой Координационного совета ОО «Поступ» Анатолием Сергиенко.

Приводим текст обращения, которым располагает «Главное», полностью:

«Шановні народні депутати України!

Ми, харків'яни, представники різних національностей та політичних поглядів, виступаємо категорично проти «харківських домовленостей» - угоди між Президентом України Віктором Януковичем і Президентом Російської Федерації Дмитром Медведєвим.

Нам, як харків'янам, прикро, що кабальні угоди, які стали викликом національній безпеці України та роз'єднують українське суспільство, підписані саме в нашому славному місті –столиці Слобожанщини, та отримали назву «харківські».

Пролонгація терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Україні до 2042 року зазіхає на інтереси кожного громадянина незалежної України, нашу честь та гідність.

Всупереч передвиборчим обіцянкам і деклараціям, нинішні президент та уряд не спромоглися запропонувати країні реальну програму енергозбереження, переходу на альтернативні джерела енергії, стимулювання технічного переоснащення, які б дозволили радикально зменшити залежність України від ціни російського газу та забезпечити системну модернізацію економіки, збалансувати бюджет, виконати нарешті власні соціальні ініціативи.

Замість цього в закритому режимі, не зважаючи на думку українського суспільства, підготовлені та підписані угоди, які перетворюють Україну на об'єкт геополітики іншої держави в обмін на ефемерні псевдоекономічні преференції.

Команда Януковича, прикриваючись нібито економічною доцільністю, насправді піклується про власні вузькокорпоративні інтереси та політичний рейтинг, розплачуючись при цьому
прибутками майбутнього покоління і приниженням нинішнього.

Дії новообраного Президента Януковича та його політичної сили, нажаль, нагадують поведінку збанкрутілого ігромана, який задля сплати власних боргів виносить з домівки речі, які йому не належать. Сьогодні цими речами стали українські національні інтереси, те що є здобутком всього українського народу – наша незалежність, наш суверенітет. На кон поставлено саме існування нашої держави - демократичної, незалежної України.

Ми закликаємо народних депутатів проявити мужність та зрілу громадянську позицію і стати на захист своєї Батьківщини.

Ми вимагаємо від Верховної Ради України не допустити ратифікації ганебних та принизливих угод щодо продовження перебування іноземної військової бази на території нашої держави.

1. Арсен Аваков, в.о. голови ХОО «Батьківщина»
2. Алла Коваленко, Герой України
3. Андрій Ровчак, Герой України
4. Ніна Віноградська-Якимчук, голова ХОВ ВГО «Конгрес української інтелігенції»
5. Віталій Маляренко, голова ХОО «За Україну!»
6. Юрій Потикун, голова ХОО ХДС
7. Іван Варченко, голова ХОО ПРП
8. Василь Третецький, голова ХОО УНП
9. Костянтин Ісаєв, голова ХОО «Народна самооборона»
10. Ярослав Ющенко, голова ХОО ПП «Наша Україна»
11. Анатолій Сергієнко, голова Координаційної ради ГО «Поступ».»


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling