Харьков

Вовчанські правоохоронці підозрюються у держзраді

25 августа 2022 17:44

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру двом колишнім поліцейським з м. Вовчанськ за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, колишній поліцейський вирішив піти на співпрацю з представниками РФ в тимчасово окупованому Вовчанську. Він погодився обійняти посаду помічника чергового у псевдовідділу поліції. І по сьогодні зрадник виконує свої службові обов‘язки в окупації, пересуваючись по місту на автівці з латинською літерою «Z».

Його колега — теж експоліцейський — у Вовчанську зайняв посаду дільничного. Аби догодити «новій владі», підозрюваний виконує всі її вказівки у своїй роботі: патрулює місто, проводить опитування осіб та забезпечує громадський порядок в окупованому Вовчанську.

"Досудове розслідування проводять слідчі другого слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — другий оперативний відділ ТУ ДБР у м. Полтаві, Управління СБУ в Харківській області та Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України", - йдеться у повідомленні облпрокуратури.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling