Харьков

На Харківщині на цей час загинуло 48 дітей

20 июля 2022 14:24

Внаслідок збройної агресії Російської Федерації на території Харківської області поранено 151 дитину, загинуло — 48. Про це повідомляє облпрокуратура.

Сьогодні вранці окупанти нанесли черговий удар по Харкову. На зупинці під час обстрілу перебували брат з сестрою: 13-річний хлопець загинув на місці, його 15-річна сестра поранена.

11 липня військові країни-агресора здійснили артилерійський обстріл із реактивних систем залпового вогню по житлових масивах Київського та Салтівського районів м. Харкова. 17-річний хлопець зі своїм батьком, які під час обстрілу шиномонтажу проїжджали повз на автомобілі, загинули. Від вибуху їх тіла понівечено.

5 липня російські військові обстріляли смт Печеніги Чугуївського району. Внаслідок обстрілу поранено хлопчика віком 1 рік 11 місяців.

21 червня російські військовослужбовці обстріляли с. Безруки Харківського району. Внаслідок обстрілу країни-агресора загинула 8-річна дівчинка, яка в той час перебувала на подвір‘ї будинку.

Через регулярні бомбардування та обстріли збройними силами РФ об’єктів цивільної інфраструктури та житлових кварталів у м. Харкові пошкоджено 232 заклади освіти. Повністю зруйновано 21 заклад освіти. На території області внаслідок обстрілів пошкоджено 191 заклад освіти.

Також на території м. Харкова та області пошкоджено будівлі 57 закладів професійно-технічної та вищої освіти.

Ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів в районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

У всіх кримінальних провадженнях, розпочатих за фактами порушення законів та звичаїв війни, забезпечено належне процесуальне керівництво органами прокуратури регіону. Триває збирання та фіксація доказів військових злочинів з боку окупантів.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling