Лавров заявив про зміну географічних завдань "спецоперації"

Глава МЗС Росії Сергій Лавров розповів, що географічні завдання російського вторгнення в Україні змінилися. Тепер це не лише Донецька та Луганська нобласті, а й низка інших територій, заявив він в інтерв'ю пропагандистам з "Раша Тудей" та РІА Новості.

За словами міністра, зміни відбулися, зокрема, через постачання Києву ракетних систем залпового вогню HIMARS. Лавров зазначив, що поки Захід накачує Київ дедалі більш далекобійною зброєю, географічні завдання "спецоперації" відсуватимуться. Він пояснив це тим, що Москва не може допустити, щоб на тій частині України, яку контролюватиме президент країни Володимир Зеленський або його наступник, знаходилася зброя, яка становить пряму загрозу територіям Росії та республік, які оголосили про свою незалежність.

«Що стосується спеціальної військової операції та географічних координат, президент [Росії Володимир Путін] сказав дуже чітко, як ви його і процитували — денацифікація, демілітаризація у тому сенсі, щоб не було жодних загроз нашій безпеці, військових загроз з території України, це завдання і залишається…» – зазначив він. Лавров також наголосив, що на зустрічі переговорників у Стамбулі російська сторона, коли розглядала українську пропозицію, спиралася на географію кінця березня 2022 року. Тепер, зауважив глава МЗС, вона змінилася.

"Це далеко не тільки "ДНР" і "ЛНР", це ще й Херсонська область, Запорізька область та низка інших територій, і цей процес триває, причому триває послідовно і наполегливо", – сказав міністр.