Политика

Захід має надати Україні зброю через агресивні дії Росії, - заступниця помічника міністра оборони США у 2012-15 роках

8 декабря 2021 09:30

Україна повинна отримати додаткову військову допомогу через концентрацію російських військ біля її кордонів.

Про це заявила заступниця помічника міністра оборони США у 2012-15 роках Евелін Фаркас під час онлайн-дискусії Київського Безпекового Форуму та Атлантичної Ради (Вашингтон), присвяченій підсумкам телефонної розмови Президента США Джозефа Байдена з Владіміром Путіним.

«На цій зустрічі, так само як і минулого року, Байден наполягав, що будуть серйозні наслідки економічні, військові та політичні, якщо ця агресія буде наростати. І він, я сподіваюся, виклав певні деталі цих ризиків президенту Путіну», - сказала вона.

Фаркас наголосила, що існує багато загроз для всієї території України, і особливо її східних регіонів, і у разі вторгнення Росія повинна отримати болісні для неї санкції.

«Ми готові відключити Росію від СВІФТу, ми можемо заборонити їм подорожі до Євросоюзу і інших країн. Ми маємо бути готовими до широкого спектра різних санкцій проти Росії. Таких, як ми застосовували в Ірані», - підкреслила екс-заступниця помічника міністра оборони США.

«Це також має передбачати додаткову військову допомогу Україні. Не лише оборонну зброю, не лише на суходолі, але й на військовому театрі дій. Ми маємо підтримувати Україну так само, як і в 2014 році, коли ООН сказала, що Росія порушує незаконною анексією Криму міжнародне право, і ми ніколи з цим не змиримося», - наголосила Евелін Фаркас.

На її думку, найбільш важливим складовим чинником буде те, щоб російське керівництво знало, що це позначиться на житті кожного росіянина.

«Як ми говорили завжди - і в міжнародній пресі, і в американській пресі, - що росіяни, українці не хочуть війни одне з одним. Але українці будуть захищати власну територію, а росіяни не будуть за себе воювати. Вони не зацікавлені в цій війні, і про це ми маємо говорити завжди», - резюмувала Фаркас.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling