Политика

Якщо Захід не підтримає Україну, це буде катастрофа для світу - Арсеній Яценюк

8 декабря 2021 09:46

Якою може бути ціна, якщо Захід не підтримає Україну? Це буде катастрофа для західного суспільства і для світу - підкреслив прем'єр-міністр України 2014-2016 років, голова Київського Безпекового Форуму Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії Київського Безпекового Форуму 7 грудня.

Арсеній Яценюк наголосив, що зараз для України на кону існування держави, незалежність та суверенітет нашої країни.

Він підкреслив, що на дискусії про ціну, яку має заплатити Росія у випадку вторгнення, варто поглянути з іншого боку: «Давайте обговоримо, якою може бути ціна, якщо Захід не підтримає Україну? Це була б катастрофа для світу і для західного суспільства».

«Немає іншого шляху – лише залишатися в єдності», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він також зазначив, що будь-який стандартний план щодо стримування Росії «буде дуже легко прорахований Путіним: «У нього сильна машина ФСБ, і Путін знає всі опції, які будуть на столі».

«Тож ми маємо діяти нестандартно і сміливо. Ми маємо показати, що ми є сильними у своїй відповіді на імовірне вторгнення російських військ в Україну», - сказав він.

«Переконаний, що ми пройдемо це. Ми вирішимо це в короткостроковій перспективі. Але це не рішення на довготермінову перспективу. Нам потрібні стратегічні рішення. Стратегія для України - це стати членом НАТО, стати членом ЄС. Просто зараз стратегія для України - отримати від західних партнерів оборонну зброю, щоб українське військо було міцним і сильним», - підкреслив голова КБФ.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling