Харьков

Театры Харькова выступили в поддержку срочников и курсантов Нацгвардии

25 мая 2021 17:59

З середини травня близько 1000 строковиків та курсантів Національної гвардії України зможуть щомісяця безкоштовно відвідувати кращі вистави.

Станеться це завдяки підписанню 26 травня о 17:15 Меморандуму про співпрацю у галузі культури та мистецтв між Східним оперативно-територіальним об’єднанням Національної гвардії України, Національною академією Національної гвардії України, Харківською обласною державною адміністрацією та 12 провідними театрами Харкова, державним цирком та Харківською обласною філармонією.

Місцем підписання Меморандуму обрана недавно реконструйована філармонія. Адже саме за ініціативи нинішнього міністра внутрішніх срав Арсена Авакова, якому підпорядкована НГУ, влітку 2005 року розпочались роботи по збереженню та відновленню видатної пам’ятки архітектури.

Ініціатива творчої інтелігенції Харкова стане першим в Україні прикладом, завдяки якому наймолодші гвардійці зможуть цікаво та пізнавально проводити вільний від служби час, знайомлячись з творчістю провідних акторів та музикантів Харкова.

«Кожен з нас мріє про те, щоб завтра було кращим за сьогодення. Шлях до цього пролягає через освіту, культуру та власну наполегливість. Вважаю, що кожен з строковиків та курсантів-гвардійців, обравши службу у Національній гвардії України, довів, що стійкості та завзятості у досягнені своєї мети їм не займати. Тож, допомогти цим хлопцям та дівчатам – не лише наш обов’язок, але й наше щире прагнення. А ще – подяка батькам хлопців. За те, що підтримали синів під час обрання служби саме у Національній гвардії, за те, що кожного дня родини пишаються цими юнаками!», - обґрунтував ідею підписання Меморандуму начальник Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України генерал-майор Олег Сахон.

Зі свого боку начальник Національної академії НГУ генерал-лейтенант Сергій Соколовський додає, що така увага митців до розвитку молодих гвардійців вкрай важлива:

«Сьогодні наша гвардійська молодь зрозумієте, що тих, хто вдячний їм за службу у Нацгвардії набагато більше, ніж родинне коло. На їх боці українська еліта – наукова та творча інтелігенція, яка у будь-якій країні вважається авангардом суспільства, його совістю та душею».

У знак вдячності за увагу та турботу перед початком підписання Меморандуму о 17:00 на площі перед Харківською обласною філармонією харків’ян 40-хвилинним виступом привітає військовий оркестр Національної академії Національної гвардії України. А вечір буде продовжений концертом, який підготував творчий колектив Харківської обласної філармонії за підтримки акторів театрів міста.

Гостями заходу стануть близько 250 строковиків та курсантів, керівництво Східного ОТО НГУ, Національної академії НГУ, Харківської обласної державної адміністрації, 5 Слобожанської бригади та 3 бригади оперативного призначення імені полковника Петра Болбочана, представники наукової та творчої інтелігенції Харкова, волонтери, кадети та учні військових ліцеїв Харківщини.

Захід буде проведено із дотриманням всіх карантинних обмежень: маковий режим, наповнення залу – 50%.

Нагадаємо, у квітні поточного року Східне ОТО НГУ та Національна академія НГУ вже підписали два Меморандуми про співпрацю – з 14 музеями, галереями та виставковими залами Харківщини, а також – з 4 книжковими видавництвами. Це вже дозволили поповнити понад 35 новими цікавими книгами бібліотеки всіх частин НГУ у Харкові, Слов’янську, Сумах, Маріуполі, а також – бібліотеку Національної академії НГУ. Крім того, навіть в умовах карантину, коли музеї Харківщини були вимушені припинити прийом відвідувачів, науковці організували для строковиків та курсантів виїзні лекторії, виставки та майстер-класи – вже понад 10-ти.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling