Политика

Путін не зупиниться у своїх намірах щодо України, - посол Деніел Фрід

28 апреля 2021 21:38

Перед Україною сьогодні стоять два головні виклики: російська агресія і необхідність проведення реформ, включаючи боротьбу з корупцією.

Про це заявив почесний член Атлантичної Ради, помічник Державного секретаря Сполучених Штатів з європейських та євразійських відносин у 2005-09 роках, посол Деніел Фрід під час онлайн дискусії Київського безпекового форуму, заснованому Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

«Існує дві небезпеки для України. Це зовнішня небезпека, що походить з Кремля, яка включає як пряму агресію з боку Росії, яку ми вже бачили. І внутрішній є відлік цьому – це корупція, це шахрайство, це дезінформація, це олігархи, які купують все. Тобто, ці два вектори тиску, який робить Кремль», - сказав він.

«Але є також виклики і проблеми, які не дуже стосуються того тиску, що робить Кремль. Маються на увазі невирішені питання трансформації України. Тобто, коли українці голосували протягом усіх цих років, вони голосували за трансформацію, за перетворення країни, за європейський шлях розвитку, за верховенство права, якого ще не досягли. І на основі цього за благополуччя. Тобто, відкритий ринок, який базується на верховенстві права і на демократії», - зазначив Деніел Фрід.

На його думку, Україна повинна пройти той шлях, який ще покоління тому пройшли балтійські країни і Польща.

Натомість дипломат наголосив, що виклики для України з боку Росії є довготривалими.

«Такі виклики будуть довготривалими. Тому що Путін не зупиниться», - сказав він.

Деніел Фрід підкреслив, що українські патріоти вже захистили країну від зовнішньої російської агресії в 2014 році.

«Це дало українцям час запустити країну та її розвиток. Безпека починається вдома. Якщо Україна стане більш багатою, якщо верховенство права буде забезпечено, якщо ви позбудетеся контролю олігархів, якщо медіа та економіка України будуть працювати не на користь олігархів, а на користь верховенства права, то тоді перспективи України покращаться, і вона буде розвиватися», - сказав дипломат.

«Те, що добре для Росії, буде погано для Путіна. Тому ми мусимо показати ці приклади для Росії», - резюмував він.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling