Политика

До Нормандського формату мають долучитися США та Британія - Арсеній Яценюк

10 марта 2021 17:10

У новому Нормандському форматі за участі США і Британії наші союзники повинні стати пліч-о-пліч з Україною, щоби повернути мир на територію України на українських умовах, - підкреслив Голова Київського Безпекового Форуму, прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк під час презентації спільного звернення українських та американських діячів «12 пунктів стратегічного партнерства між Сполученими Штатами та Україною».

Звернення ініційоване Київським Безпековим Форумом, заснованим Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну». Заяву підписали понад 70 українських і американських діячів.

Арсеній Яценюк підкреслив, що підписанти відозви звертаються до Сполучених Штатів щодо необхідності більш активної участі США в Нормандському форматі.

Він зазначив, що 2014-го існував Женевський формат, в якому США були присутні. Арсеній Яценюк нагадав, що нещодавно Президент України Володимир Зеленський заявив, що розглядає можливість окремої зустрічі з учасниками Нормандського формату: «Я б хотів висловити свою пораду президенту Зеленському. Ми завжди підтримуємо ті ініціативи президента, які є проукраїнські. Але ця ініціатива навряд чи дасть той результат, який необхідний для України. Тому що як тільки Нормандський формат розвалиться, як тільки будуть персональні зустрічі, в тому числі з Путіним, - це саме те, чого хоче Путін».

Голова КБФ провів історичну паралель із висадкою союзних військ у Нормандії 1944 року: «Тоді розпочався шлях до звільнення Європи. Сьогодні в новому Нормандському форматі, де є Франція і Німеччина, повинен бути шлях до звільнення Європи від російської імперської агресії. І в цьому форматі, як і в далекому 1944 році, повинні бути присутні Сполучені Штати Америки та Великобританія як підписанти Будапештського меморандуму».

«Саме наші союзники повинні стати пліч-о-пліч з Україною для того, щоби повернути мир на територію України на українських умовах», - підкреслив Арсеній Яценюк.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling