Политика

Пусть забирают в Москву своих пропагандистов, - секретарь СНБО ответил россиянам

8 февраля 2021 17:00

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов подякував російським пропагандистам, які хочуть забрати до Москви своїх співвітчизників, які працювали на закритих телеканалах кума Путіна Віктора Медведчука. Про це він сказав під час онлайн дискусії Київського Безпекового Форуму.

«Хотів би подякувати людині з Москви, яка запропонувала їм всім повернутися додому, в Москву, і вони сьогодні їм запропонували там роботу. Я їм за це дуже вдячний, хай забирають… хай працюють на тій території», - сказав Секретар РНБО.

Як відомо, головна редакторка російського пропагандистського телеканалу RT, який фінансується Кремлем, Маргарита Симоньян після запровадження РНБО санкцій проти телеканалів Медведчука запропонувала роботу працівникам телеканалів «112 Україна», NewsOne і ZiK.

Олексій Данілов також зазначив, що зараз маніпулюють кількістю осіб, які нібито працювали на закритих проросійських каналах.

«Є заява, що нібито на всіх каналах працювало 1,5 тисячі людей. Але у нас є офіційна довідка про кількість людей, які працювали на цих каналах. Це так само треба звертати увагу і треба розуміти, що ця, скажімо так, маніпулятивна річ, яка відбувається», - сказав він.

Крім того, Секретар РНБО закликав розрізняти журналістику і пропаганду.

«Журналістика і пропаганда – це дві дуже різні речі. І це дуже важливо, щоб ті люди, які виходять в ефір, виходять в інші інформаційні простори, вони відчували свою відповідальність за ту державу, територію, на якій вони живуть», - резюмував він.

Київський Безпековий Форум – головний міжнародний форум України з проблем війни і миру, української та глобальної безпеки, заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling