Лонгриды

В полку Нацгвардии "Азов" возмущены статьей журнала Time

10 января 2021 11:04

Полк Национальной гвардии Украины "Азов" опубликовал на своем сайте Официальное заявление по поводу статьи в американском журнале Time "Like, Share, Recruit: How a White-Supremacist Militia Uses Facebook to Radicalize and Train New Members".

"Азовцы" возмущены откровенными манипуляциями, используемыми в материале, и указывают, что авторы не знают, что ГО "Азов" и полк НГУ "Азов" - это две большие разницы.

***

Днями у досить поважному та авторитетному виданні TIME вийшла стаття під назвою «How White-Supremacist Militia uses Facebook to radicalize and train new members». Полк «Азов» не може залишитися осторонь відвертих маніпуляцій та сміхотворних звинувачень у злочинах, тому вважає за потрібне донести до широкого загалу інформацію, яка відповідає дійсності, та процитувати низку законів України, у яких, судячи з усього, «авторитетні» журналісти видання не компетентні.

Варто зазначити, що цей журнал свого часу визнавав людиною року тиранів Гітлера (1938 рік) і Сталіна (1939 рік), а у 2007-му обкладинку TIME «прикрасив» ніхто інший як Володимир Путін. Редакція назвала його «Царем Нової Росії» – чи потрібні ще якісь коментарі щодо «авторитетності» цього видання?

Дана, так би мовити, стаття починається з розповіді про такого собі громадянина Норвегії Йоахіма Фурхольма, який хотів долучитися до полку «Азов», але його не прийняли. Незрозуміло взагалі, чому цей памфлет почали з геть нікому нецікавої метушні навколо якихось іноземців, яких не взяли у підрозділ. Відверто маніпулятивним є використання терміну «Militia» (укр. Міліція), яке є у заголовку і простежується у всьому тексті. Тобто акцент ставиться на представлення полку саме як громадського формування, а не спецпідрозділу Національної гвардії України. Те, що «Азов» перебуває у підпорядкуванні НГУ, згадується лише один раз і майже у самому кінці тексту. Окремо наголошується на тому, що полк «Азов» є силовим крилом політичної партії «Національний Корпус». Так от, акцентуємо увагу шановних «журналістів» на тому, що згідно із законом України про політичні партії в Україні, громадянин, що проходить військову службу, не може бути членом жодної політичної партії. Відповідно, твердження, що полк «Азов» є силовим крилом політичної партії, є також брехливим і маніпулятивним. За такою ж логікою можна стверджувати, що Корпус Морської Піхоти США є силовим крилом Республіканської чи Демократичної партії США, тому що серед членів цих партій є ветерани даного військового формування.

Далі: якщо особи, яких, згідно з твердженнями авторів статті, переслідує ФБР, справді пройшли підготовку у лавах ОЗСП НГУ «Азов», тоді чому за весь цей час єдиний відомий запит про екстрадицію громадянина США з України до Сполучених Штатів – це справа добровольця «Правого Сектору» Крейга Ленга? Якщо підготовка американських громадян з метою їх використання у насильницьких діях дійсно має масовий характер, а відповідно до закону України, в НГУ можуть служити лише ті іноземці, що легально перебувають на території України, тоді ФБР нічого не коштує передати українським правоохоронним органам відповідну доказову базу або ж копії обвинувальних актів. З цього витікає, що журналісти TIME брешуть, або ж ФБР звинувачує державу Україна у порушенні міжнародної конвенції ООН про заборону вербування, підготовки, використання і тренування найманців. Твердження, що полк «Азов» тренував терориста з Нової Зеландії Брентона Тарранта на основі його туристичних відвідин України, чи те, що він надихався полком «Азов», є таким же абсурдним, як твердження, що США підтримують тероризм, бо Тімоті Маквей, який відповідає за теракт у Оклахома-Сіті, служив в американській армії і брав участь у війні в Перській Затоці.

Зі сказаного вище випливає, що журналісти TIME або взагалі необізнані з українським законодавством щодо функціонування Збройних сил і Національної гвардії, або ж відверто та ницо маніпулюють, обливаючи брудом чесне ім’я підрозділу, який вже сьомий рік бореться проти російсько-сепаратистських сил. Ми вже неодноразово наголошували, що полк «Азов» є структурним підрозділом Національної гвардії України, підпорядковується Міністерству внутрішніх справ, в окремих випадках Генеральному Штабу; його діяльність регулюється Конституцією України та нормативними актами. Подібні наклепи, як-от звинувачення у тероризмі, в адекватних людей викликають лише здивування. Адже підрозділ було створено якраз-таки задля боротьби з російським тероризмом, яку полк «Азов» провадить з 2014 року. Втягування підрозділу в політичні розбірки та публікація відвертої брехні про «Азов» є неприпустимими та паплюжить пам’ять бійців, які віддали своє життя за Україну в лавах нашого полку.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling