Лонгриды

Международный центр Нацгвардии - платформа для развития НАТО в Украине

14 декабря 2020 16:57

Міжнародний центр підготовки підрозділів Національної гвардії України, що дислокується в с. Старе на Київщині, з часу його створення викликає значну зацікавленість представників країн-членів НАТО та країн-партнерів.

За час його функціонування сюди завітали численні делегації Збройних сил США та Канади, Військ карабінерів Італії та Молдови, спостерігачі ОБСЄ, представники Національної гвардії Каліфорнії та Національної жандармерії Франції. А у травні 2018-го тут відбулась презентація Національної гвардії України та можливостей Міжнародного центру для майже 50 військових аташе, аташе з правоохоронних питань із 26 країн світу.

З часу підписання Технічної угоди між Міністерством внутрішніх справ України та Міністерством національної оборони Канади і Канадськими Збройними Силами на постійній основі у Міжнародному центрі розпочала роботу група канадських інструкторів «Старе» Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні.

Початком її діяльності стало проведення курсів з військового процесу прийняття рішень (MDMP) за стандартами НАТО для інструкторів Навчальних центрів підготовки підрозділів та військових частин оперативного призначення Нацгвардії. Наступним кроком співпраці була підготовка роти оперативного призначення до міжнародних українсько-американських навчань «Rapid Trident», а інженерами операції «UNIFIER» на базі Міжнародного центру було проведено 3 курси підготовки з виявлення та розпізнавання загроз вибухових пристроїв (ETHAR). В процесі колективної підготовки підрозділів за участі канадських колег було створено спільні програми навчання, що наближені до стандартів НАТО.

З 2019 року розпочалась тісна співпраця із представниками Групи радників з питань доктрини та освіти (DEAG) відділу оборонного співробітництва при Посольстві США в Україні. Американські колеги провели практичний базовий курс підготовки інструкторів Центру та військових частин оперативного призначення Нацгвардії, а також було проведено курс з міжнародного гуманітарного права. Ще у 2018 році в рамках матеріально-технічної допомоги від уряду США в рамках Ініціативи з безпекової допомоги для України (USAI) Міжнародний центр отримав понад 400 комплектів систем лазерної імітації стрільби та ураження цілей MILES, які активно використовуються під час підготовки підрозділів. Продовжується співпраця і за проектом LОЕ 5 - раніше узгодженим планом реалізації програми розвитку колективної підготовки та розбудови Міжнародного навчального центру НГУ в рамках допомоги від Уряду США через Глобальний фонд світової безпеки. В рамках реалізації цього плану, спільно з американською стороною, проходить будівництво казарми з навчальними класами на території загально-військового полігону. Роботи планується завершити у 2021 році.

Інструктори Навчальних центрів підготовки підрозділів проходять стажування у Навчальних центрах Франції, Італії, Румунії та беруть участь у міжнародних багатонаціональних навчаннях, переймаючи досвід провідних країн-членів НАТО. А восени цього року у Міжнародному центрі перебували представники Національного центру підготовки жандармерії Франції з метою обміну досвідом по підтриманню правопорядку та поновленню громадського порядку.

Співпраця Міжнародного центру у колективній підготовці підрозділів Нацгвардії з країнами-членами НАТО продовжується. Представники країн-партнерів підтримали пропозицію НГУ щодо визначення Міжнародного центру підготовки підрозділів Нацгвардії додатковою локацією для проведення багатонаціональних навчань «Rapid Trident – 2021», оскільки це дозволить урізноманітнити умови проведення навчань та максимально наблизити їх до реальних бойових умов.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling