Харьков

Гвардейцы-гранатометчики оттачивали мастерство (фото)

7 ноября 2020 12:18

В течение недели в Восточном ОТО проходили сборы гранатометным расчетов.

Гранатометчики - неотъемлемая часть огневой группы, задачей которых является постоянное наблюдение за полем боя и поражения наземных целей, бронированной техники и уничтожение противника.

В течение пяти дней гвардейцы учились тонкостям гранатометного дела. Это и теория, и выверение оптики, и стрельба.

В итоге бойцы должны не только укладываться в определенные нормативы, но и знать все свои сильные и уязвимые стороны в составе расчетов, рассказывает пресс-служба НГУ.

***

«Під час практичних стрільб з РПГ-7 використовуємо штатні постріли та пристрої для навчальної стрільби, так званий «ПУС-7», який емітує постріл гранати. Стріляє набоєм калібру 7,62 міліметри. Це робить навчання значно дешевшим та безпечнішим, ніж з використанням бойового пострілу. При цьому правила стрільби залишаються тими ж самими, за винятком внесення поправок на вітер», - розповів інструктор з бойової підготовки військової частини 3057 Євген Степченко.

«Особливу увагу ми приділили навичкам корегуванню вогню при ураженні цілей малого розміру, які знаходяться на максимальній відстані. Таким чином ми підвищуємо рівень ефективності та безпеки гранатометного розрахунку», – поділився інструктор з бойової підготовки військової частини 3017 Валерій Матвієнко

Гранатометник під час бойових дій має працювати в парі зі своїм помічником, і при цьому виконувати ряд тактичних дій, які мають сприяти виживанню бійців та виконанню ними бойової задачі.

«Під час бойових дій, коли гранатометник робить постріл, він стає вразливим, тому у розрахунку моя місія - прикривати гранатометника за допомогою автоматичної зброї, а також надавати йому допомогу у підготовці боєприпасів до стрільби. Водночас я маю так само вміло володіти гранатометом», - каже помічниця гранатометника військової частини 3057 Марія Берестова.

Протягом навчань гранатометники переймали знання у більш досвідчених колег - інструкторів, які виконують завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил.

На фінальній стадії зборів гвардійці закріпили свої знання та навички стрільбою у складі розрахунків.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling