Харьков

Под Харьковом прошли сборы гвардейских пулеметчиков (фото)

4 ноября 2020 11:58

В связи с пандемией каждая воинская гвардейская часть проводила их самостоятельно, избегая скопления людей.

В течение недели внимание участников сборов было приковано к пулемету Калашникова и ручному пулемету Калашникова, его тактико-технических характеристикам, практическому владению оружием.

Как отмечает пресс-служба Восточного теруправления НГУ, указанный вид оружия не новый, однако надежно служит (с начала 1960-х и 1970-х годов соответственно) на различных театрах войны по всему миру.

Не стала исключением и необъявленная российско-украинская война, которая продолжается в настоящее время.

Работа с указанными образцами стрелкового вооружения остается чрезвычайно актуальным, уточняют в НГУ.

***

«Найбільше мені сподобалось працювати у парі, а також у складі відділення. Наші інструктори багато з нами працювали, коли ми відточували тактику наступу та відходу. Звісно, було важко фізично, але як кажуть: «піт дешевше крові». Для мене подібні збори – прекрасна нагода підняти рівень мого професіоналізму, адже я - контрактник», – розповів військовослужбовець 5 Слобожанської бригади Олександр Тарасенко

Аналогічні збори пройшли також у третій бригаді оперативного призначення. Гвардійці навчались військової топографії, способам пересування різними видами місцевості, правильно обирати та обладнувати позиції тощо. Кульмінацією зборів стали стрільби.

«Основні вимоги до кулеметників - це вміти самостійно привести кулемет до нормального бою та вміти орієнтуватися і рухатися на місцевості без карти, правильно вибирати та обладнувати позиції», – зауважив інструктор з бойової підготовки військової частини 3017 старшина Ігор Жирунов.

Чимало уваги присвятили також роботі за сценаріями різних типів бойової обстановки. Військовослужбовці навчалися діяти у складі штатних підрозділів.

«Мета підготовки кулеметників - це не тільки вдосконалення теоретичних навичок, щодо організації та проведення індивідуальної підготовки відповідно до стандартів НАТО, а й надання практики особовому складу у виконанні цільової стрільби та проведенню маскування на місцевості», - зауважив керівник зборів, т.в.о. заступника командира військової частини 3017 підполковник Олександр Білаш.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling