Харьков

В Национальной академии Нацгвардии Украины встретили 55 новых "срочников" (фото)

2 ноября 2020 19:21

В Национальную академию Национальной гвардии Украины прибыли 55 призывников из Винницкой, Николаевской и Харьковской областей.

Именно здесь ребята будут проходить срочную службу.

После принятия военной присяги на верность украинскому народу, которая состоится в конце ноября, солдаты будут распределены в роты для прохождения службы. Их в батальоне три: рота обеспечения учебного процесса, автомобильная рота охраны и комендантской службы.

Некоторые из гвардейцев будут направлены для прохождения службы в Киевский факультет Академии, рассказывает пресс-служба учебного заведения.

***

На стройовому плацу новоприбулих строковиків привітав заступник начальника Академії полковник Сергій Мартиненко. Він закликав хлопців сумлінно виконувати військовий обов’язок і запевнив, що військова служба стане для юнаків знаковим періодом у житті.

«За час служби ви матимете можливість розвиватися і покращувати свої професійні якості, - зазначив полковник Сергій Мартиненко. – Перед вами постає нелегке випробування, але ви повинні чітко розуміти, що саме армія допоможе зміцнити дух і тіло. Головне, що ви вже зробили дуже важливий вибір у своєму житті – служити на вірність Батьківщині. Пройдіть цей шлях із честю, сумлінням та мужністю».

У перший день прибуття хлопці ознайомилися із командирами, отримали форму, пройшли гігієнічні заходи та медичний огляд. Невдовзі всі новоспечені солдати обов’язково пройдуть професійно-психологічний відбір щодо готовності несення служби та визначення роти, де будуть виконувати військовий обов’язок півтора року. Солдати проходитимуть подальшу службу в батальйоні забезпечення навчального процесу Академії.

З 2 листопада у строковиків розпочнеться курс первинної військової підготовки. Солдати проходитимуть навчання як у Академії Нацгвардії, так і в навчальному центрі в Писарівці. Гвардійці отримуватимуть знання із тактичної, вогневої, фізичної, стройової, гуманітарної та психологічної підготовки. Вивчатимуть також питання, пов’язані з РХБ захистом та військові статути. На практиці ознайомляться зі стрільбами та водінням.

Кожен із хлопців єдиний у своєму бажанні здобути нові знання та навички, а строкову службу в Академії Нацгвардії вони вважають кроком до здобуття військового досвіду та відкриття професійних перспектив.

Серед солдат строкової служби і Михайло Радіонов, який прибув з Миколаєва. В свої 20 років Михайло вже здобув професійно-технічну освіту в галузі суднобудування. До призову більше року працював електрогазозварником на автоматичних та напівавтоматичних машинах кораблебудівельної компанії «Нібулон». Після строкової служби солдат планує повернутися до своєї стихії, а поки що повністю налаштований виконувати військовий обов’язок перед Батьківщиною.

«Я із самого початку хотів проходити службу саме в Національній гвардії України. Коли отримав розподіл до Академії Нацгвардії, трішки здивувався, але хвилювань не було. Хоча з Миколаєва до Харкова 650 кілометрів, - усміхнувся Михайло Радіонов. – Умови перебування тут гарні як і ставлення офіцерів, але хочеться, щоб вже швидше розпочалися заняття. Особливо цікаво відвідати навчальний центр та зрозуміти не на словах, якими є справжні стрільби. Хоча, зізнаюся чесно, є невеличке хвилювання, але впевнений, що наші командири завжди підтримають та допоможуть».


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling