Харьков

Представители канадской операции UNIFIER значительно расширяют сотрудничество с Академией НГУ

21 октября 2020 17:45

В Национальной академии Национальной гвардии Украины состоялась встреча представителей Объединенной оперативно-тактической группы ВС Канады в Украине (операция UNIFIER) с руководством и офицерами учебного заведения.

Главной целью встречи было ознакомление иностранных представителей с деятельностью Академии и системой подготовки будущих офицеров Нацгвардии.

Участники встречи обсудили основное направление работы десятой ротации Канадских военных, отмечает пресс-служба ведомства.

***

«Ми провели глибокий аналіз роботи нашої місії за декілька років. Співпраця з гвардією є одним з найперспективніших напрямів. Ми вже провели значну роботу з удосконалення професійної підготовки сержантського складу у Навчальному центрі міста Золочів. І тепер ми маємо нову мету – поетапне збільшення спільних навчань та тренінгів саме тут в Академії. Приємно бачити вашу жагу до змін і покращення. У Нацгвардії працюють та несуть службу професійні особистості і ми готові до співпраці», – зазначив командир офіцер по взаємодії - командир групи підготовки «НГУ» операції UNIFIER майор Пітер Костелло.

Під час брифінгу присутні обговорили варіанти можливої роботи у професійній підготовці курсантів. Іноземні фахівці зазначили, що націлені на продуктивну роботу цього року і навіть розширюють склад інструкторів та офіцерів операції для співпраці з НГУ.

Начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський зазначив про готовність реалізації спільних проєктів для навчання особового складу і співпрацю з операцією UNIFIER: «Крім того, слід зазначити, що ми вже маємо успішну апробацію спільних навчань першокурсників під час первинної військової професійної підготовки. Ми продовжимо зазначений варіант навчань і розглянемо варіанти для розширення залучення іноземних фахівців», – зазначив він.

Нагадуємо, що минула ротації Канадських військових протягом двох тижнів проводила спільні тренінги курсантів-першокурсників. Навчання проходили у Навчальному центрі, інструктора разом і викладачами Академії навчали вогневій, тактичній підготовці, топографії і тактичній медицині.

Також слід зазначити, що з іноземними фахівцями було обговорено їх участь у мовній підготовці, семінарах з гендерних питань та лідерських якостей курсантів. Представники операції UNIFIER зазначили, що готові розглянути можливість залучення в Академію декількох представників місії на довготривалий термін. Представники відділу євроатлантичної інтеграції запропонували представникам місії брати участь в якості спікерів у навчальних модулях, які організовуються Програмою професійного розвитку Офісу зв’язку НАТО в Україні.

Участь у заході взяли й курсанти гуманітарного факультету. Майбутні офіцери регулярно залучаються для перекладу під час заходів з міжнародного співробітництва в Академії.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling