Криминал

На территории Луганской области продолжается тушение более 30 пожаров

1 октября 2020 21:48

Наиболее сложная обстановка сложилась вдоль линии разграничения на территории Станично-Луганского, Новоайдарского, Северодонецкого районов, где в зону поражения попал 31 населенный пункт.

Об этом сообщает ГСЧС Украины.

З найбільш складних 8 осередків 1 осередок між населеними пунктами Байдівка та Половинкине (Старобільський район) о 12 год. 30 хв. 1 жовтня ліквідовано. Продовжується гасіння 7 основних осередків:

  • осередок № 2 між селами Піщане, Нижньотепле, Артема (Станично-Луганський район). Загоряння очерету та сухої рослинності на площі понад 20 га.
  • осередок № 3, поблизу Трьохізбенки (Новоайдарський район) та поширився до Сєверодонецька (за даними лісгоспів вогнем пройдено близько 11 тис. га).

Евакуйовано 120 чоловік, у тому числі із: сіл Муратове - 35 осіб (розміщено в смт Новоайдар у школі та лікарні), Воронове - 40, Сиротине - 25, Осколонівка – 20 (евакуйовані із трьох сіл розміщено в м. Сєверодонецьк).

На даний час розповсюдження вогню в сторону м. Сєверодонецька немає.

Всього до робіт в осередку № 3 залучено понад 1 тис. чол. та 160 од техніки, із них
від ДСНС 430 чол. та 90 од. техніки.

  • осередок № 4 поблизу с. Вільхове (Станично-Луганський район) вогнем пройдено 200 га лісу.
  • осередок № 5 поблизу с. Болотене (Станично-Луганський район) загоряння понад 6 га очерету та сухої рослинності, вогнем пошкоджено 4 будинки (1 житловий, 3 нежилих).
  • осередок № 6 поблизу сіл Лобочеве, Геєвка (Станично-Луганський район) сталася лісова пожежа на площі 300 га.
  • осередок № 7 між с. Чмирівка та Запорізьке (Старобільського району) сталося загорання лісової підстилки на площі близько 40 га. Ситуація конторольована. До гасіння залучено 28 чол. та 8 од. тех., з них 11 чол. та 2 од. техн. ДСНС.
  • осередок № 8 пожежа, яка виникла на околиці с. Смолянинове Новоайдарського району розповсюджується у напрямку с. Олександрівка та с. Гаврилівка, загроза розповсюдження пожежі у напрямку с. Смолянинове відсутня (залишається на чергуванні 12 чол. о/с та 4 од. техніки ДСНС). Сили і засоби ДСНС зосереджуються на захист населених пунктів Гаврилівка, Олександрівка та газорозподільчої станції на околиці с. Олександрівка (додатково направлено з с. Смолянинове 63 чол. та 14 од. техніки, з них від ДСНС 52 чол. о/с та 11 од. техніки). У даних населених пунктах оголошено евакуацію та підготовлено автобуси для її проведення.

За попередніми оцінками орієнтовна площа пройдена вогнем усіх 8 осередків складає понад 11 тис. гектарів. Внаслідок пожеж загинуло 9 осіб, (з них 1 працівник лісгоспу) та госпіталізовано 14 осіб.

За оперативними даними вогнем пошкоджено понад 250 будівель.

Авіацією ДСНС роботи по гасінню лісових пожеж на території Луганської області завершено, здійснено 60 скидів 246 тон води. 2 жовтня виліт авіації на гасіння заплановано на 06:30.

Всього до гасіння залучено 1 тис. 554 чоловік та 220 од. техніки, у тому числі від: ДСНС - 541 чол., 114 од. техніки (Луганська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська Полтавська та Харківська області), у тому числі 3 літаки АН-32 П та 2 вертольоти ДСНС. Збройних Сил - 148 чол., 14 од. техніки; Держлісагентства - 60 чол., 56 од. техніки; Нацполіції - 500 чол., 22 од. техніки, Нацгвардія 77 чол., 4 од.техн.; інші органи влади – 228 чол., 10 од. техніки.

Роботи проводяться у цілодобовому режимі.

Координацію дій сил на місці пожежі здійснює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Розгорнуто пересувний пункт управління ДСНС.

За прогнозом Укргідрометцентру на території Луганської області з 1 по 5 жовтня буде спостерігатися малохмарна погода без опадів. Вітер 5-15 м/с., температура повітря вдень від 17 до 25 градусів.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling