Общество

Гвардейцы провели апробацию новейших видов вооружения (фото, видео)

15 сентября 2020 07:16

"Экскурсия", которая переросла в апробацию новейшего вооружения и дрифт на бронетехнике.

Заместители командиров по вооружению - начальники технической части, начальники служб вооружения и автомобильных служб Нацгвардии Украины обменялись своими наработками в рамках учебно-методического сбора, который провели на базе Слобожанской бригады и Сумского батальона.

Об этом рассказывает пресс-служба Восточного теруправления НГУ.

***

Офіцери підрозділів Східного оперативно-територіального об’єднання ознайомились з новітніми зразками озброєння. Йдеться про снайперську гвинтівку UAR-10, штурмову гвинтівку UAR-15, пістолет Glock-17. Інструкторами виступили спецпризначенці Східного територіального управління. Вони використовують цю зброю у бойовій діяльності.

«Традиційно такі збори проводяться у час переводу техніки та озброєння на зимовий та літній періоди експлуатації. Проте ми намагаємось проводити їх максимально різноманітно, причому особливу увагу приділяємо практичній стороні. Таким чином з’являється стимул, щоб показати найкращі елементи, які певна військова частина досягла в тому чи іншому напрямку. Інші підрозділи бачать це і мають можливість вдосконалюватись та кооперуватися у вирішенні питань, які вимагають співпраці», – підкреслив заступник начальника Східного територіального управління з озброєння – начальник технічної частини полковник Юрій Тарасов/

У ході ознайомлення виявилось, що вищезгадана зброя більш чутлива до способу поводження з нею. Наприклад, UAR-10 не передбачає нормативу неповної розборки. Проте результативність стрільби з неї нівелює ці нюанси: похибка значно нижче, ніж у тієї ж снайперської гвинтівки Драгунова. Цього дня учасники зборів мали змогу не лише подивитись, але й випробувати на стрільбищі UAR-15 та Glock 17. Перший зразок – штурмова гвинтівка – у руках професіонала досить точно працює на відстані до півкілометра. Натомість згаданий пістолет переважає радянські зразки більшою пробивною силою кулі, кращою кучністю стрільби, ергономічнішим та зручнішим дизайном.

«Якщо порівнювати зі звичним автоматом Калашникова, то просто ідеально! До того ж на гвинтівці стоїть коліматорний приціл Aimpoint. Це дає можливість швидкої стрільби. Думаю, що з цієї зброї і з таким устаткуванням, навіть, непідготовлена людина влучатиме досить точно в ціль - гідне українське виробництво! Хотілося б ще спробувати як ця ґвинтівка працює з модератором звуку. З Glock 17 теж раніше не стріляв, зараз спробував – він кращий за Форт. На мою думку пора вже відходити від ПМ», – поділився своїми враженнями начальник служби озброєння технічної частини військової частини 3035 підполковник Олександр Тимченко.

Проте офіцери не лише стріляли, але й демонстрували майстерність керування зразками автомобільної та бронетанкової техніки, які є у Слобожанській бригаді. Їм довелося сідати за кермо бронетранспортера та різних вантажівок, а також важелі багатофункціонального тягача легкого броньованого. У процесі водіння вони виконували досить складні елементи з дотримання усіх норм безпеки.

Традиційним для подібних заходів лишився огляд складів озброєння та техніки, демонстрація можливостей приміщень для їхнього зберігання, консервації та ремонту. При цьому, варто відзначити, що можливості гвардійців щодо автономного відновлення техніки в усіх військових частинах Східного оперативно-територіального об’єднання постійно зростають, зокрема завдяки співпраці між ними.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling