Общество

Основні критерії вибору радіатора опалення

28 августа 2020 11:31
  На правах рекламы

Вибирати опалювальний пристрій потрібно відповідно до безлічі факторів. Батарею слід обирати так, щоб вона підходила до системи опалення в будинку: центрального чи автономного. Важливим є і тип тиску: робочий або обпресувальний. Також вибір буде залежати від діаметру труби, підводної схеми й кислотності теплоносія.

Різновиди радіаторів

Важливо обрати правильний тип матеріалу пристрою. Вони бувають:

  • Чавунні. Здатні витримати будь-яку якість теплоносія. Для заповнення однієї секції пристрою досить одного літра води. Якщо батарея прогрівається довго, витрати рідини посилюються. Виріб має чималу вагу — маса секції може становити близько 8 кілограм без обліку води.
  • Алюмінієві. Вони мало важать і мають досить низьку вартість порівняно з іншими типами. Нагріваються за досить маленький проміжок часу. Вони переважно секційні, тому можна додавати нові секції, щоб збільшити площу опалювальності. Через перепади між місцями з’єднання можуть виникнути протікання.
  • Біметалеві. Майже не відрізняються від алюмінієвих. Основна відмінність — це технічні характеристики. Біметал не піддається корозійним пошкодженням. Пристрої циркулюють тепло по металевій трубі. Якщо станеться зіткнення з іншими металами, дана сталь здатна утворювати гази всередині приладу опалення.
  • Сталеві. Панельні складаються з двох металевих листів із заглибленнями. Між ними циркулюється носій тепла. Передня частина легко і швидко нагрівається. Для центральних систем краще не застосовувати, оскільки вони дуже вразливі до гідроударів. Конвекторні характеризуються невисокою ціною і високим рівнем зносостійкості. До недоліків відноситься схильність до корозії.

Визначатись із типом варто, виходячи з власних уподобань в матеріалі та керуючись іншими критеріями, наприклад, типом встановленої у будинку системи опалення.

Яку опалювальну батарею обрати?

Отже, батареї опалення в ALLO слід вибирати відповідно до типу системи опалення (централізоване, автономне), тепловіддачі радіатора (в залежності від виду, може бути від 82 до 10000 Вт) і виробника. Найбільшими виробниками на ринку є TIBERIS, GALLARIO, OPTIMUM.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling