Харьков

У девяти медработников в Харьковской области подозревают COVID-19

10 апреля 2020 07:03

У девяти медицинских работников в Харьковской области установлено подозрение на коронавирусную болезнь. Шестеро из них госпитализированы.

Такой информацией поделился в соцсетях председатель Харьковской облгосадминистрации Алексей Кучер.

На сьогодні серед осіб, у яких підтверджений діагноз COVID-19, 3 людей госпіталізовано. 1 з них перебуває в реанімації на підтримці зволоженим киснем (кисневій масці). Серед осіб, у кого ще не підтверджена підозра на коронавірус, госпіталізовано 13 осіб, з них двоє – на підтримці зволоженим киснем, але не в реанімації. Загалом на лікуванні в інфекційних лікарнях станом на ранок знаходилося 16 осіб.

Інші особи, у кого ще не підтверджена підозра, а також двоє осіб з підтвердженим діагнозом, перебувають на самоізоляції під доглядом лікарів.

Станом на ранок 9 квітня встановлено коло осіб, які контактували з тими, в кого встановлені підозри (включаючи підтверджені випадки). Загалом таких контактних осіб – 249. Усі вони перебувають на самоізоляції.

Окремо слід акцентувати увагу на медиках. Наразі зафіксовано підозри на COVID-19 у 9 медичних працівників - вони не пов'язані з обслуговуванням хворих на коронавірус. 6 з них госпіталізовані, 3 на самоізоляції.

47 медпрацівників визначено як контактних осіб (ця цифра включається в загальну 249). 30 з них контактували з колегою, в якої згодом зафіксували підозру на COVID-19 (підозра не пов’язана з обслуговуванням хворих на коронавірус). Ще 17 медиків (з РІЗНИХ лікарень) контактували з особами, у яких зареєстровано підозру на коронавірус.

‼️Щодо нового лабораторного обладнання.

У найближчий час ми очікуємо на нове лабораторне обладнання - портативні системи для діагностики COVID-19. Остаточного рішення щодо того, де саме будуть вони розміщені, ще немає. Обладнання успішно застосовується в діагностичних цілях у Європі та в Україні, зокрема, - на базі Олександрівської клінічної лікарні м.Києва та Київської міської клінічної лікарні № 4.

На одній діагностичній системі за добу можливо проводити 24 дослідження.

Верифікувати таку лабораторію буде наш обласний лабцентр.

Наразі обласний лабцентр може проводити 100 досліджень на добу на базі вірусологічної лабораторії. Однак за необхідності може бути долучена лабораторія особливо небезпечних інфекцій - тоді ця цифра сягатиме 200 досліджень на добу.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling