Общество

Харьковская прокуратура предупредила об ответственности за несоблюдение противовирусных мероприятий

17 марта 2020 11:22

Пандемия острой респираторной болезни COVID-19 охватила большинство стран мира, Украина не является исключением.

На сегодня Харьков официально остается безопасным городом от пандемии.

Керівництвом держави протягом останніх днів вжито комплекс заходів упереджувального характеру, направлених на запобігання поширення на території держави інфекційної хвороби, які визначені в постановах Кабінету Міністрів України № 211 від 11.03.2020 та № 215 від 16.03.2020.

Зокрема, заходи стосуються заборони відвідування закладів освіти, проведення всіх масових заходів, роботи закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, суб’єктів господарювання з торговельного та побутового обслуговування населення. Введено мораторій та обмеження на пасажирські перевезення.

Окремо з 17.03.2020 до 03.04.2020 заборонено перевезення пасажирів метрополітенами міст Києва, Харкова, Дніпра.

Одним із заходів превентивного характеру є забезпечення керівниками місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ й організацій можливості позмінної роботи працівників, а за технічної можливості – роботи в режимі реального часу через Інтернет за місцем мешкання громадян.

Указані заходи, в разі їхнього належного виконання, є реальним та дієвим механізмом з попередження розповсюдження світової пандемії тяжкої хвороби, а також залишення регіону безпечним для всіх його мешканців.

Звертаємось до усіх посадових осіб органів місцевої державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, фізичних осіб–підприємців з вимогою неухильного дотримання встановлених державою обмежень. У разі їхнього невиконання органи прокуратури будуть оперативно реагувати стосовно кожної службової особи, в тому числі заходами кримінально-правового характеру.

Наша спільна мета – максимально захистити населення регіону від тяжкої інфекційної хвороби.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling