Общество

В Украине за неделю от гриппа умерли шесть человек

4 марта 2020 16:13

Об этом сообщает пресс-служба МОЗ.

"За неделю получено сообщение о шести летальных случаях вследствие осложнений гриппа, что подтверждено методом ПЦР. С начала эпидемического сезона - 54 человек умерло от осложнений гриппа. Ни один умерший не был привит против гриппа", - говорится в сообщении.

За неделю гриппом и ОРВИ заболели более 213 тыс. человек, из них 64,4% - дети.

Інтенсивний показник захворюваності склав 558,4 на 100 000 населення, що на 17,1 % більше епідемічного порога по Україні.

У Харківській, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, Чернігівській, Закарпатській областях та м. Київ зберігається неепідемічний рівень активності грипу та ГРВІ. В усіх інших областях України зареєстрована епідемічна активність різної інтенсивності.

Нагадуємо, що перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип не означає початок епідемії грипу. Найчастіше це типовий для зимової пори року та цілком очікуваний епідемічний підйом захворюваності.

За результатами лабораторного дослідження методом ПЛР у 29 із 75 зразків матеріалів визначено віруси грипу: 15 — типу А(Н1)pdm09, 1 — А(Н3), 10 — А не субтипований, 3 — типу B.

За тиждень отримано повідомлення про шість летальних випадків внаслідок ускладнень грипу, що підтверджено методом ПЛР. З початку епідемічного сезону — 54 людей померло від ускладнень грипу. Жоден померлий не був щеплений проти грипу.

Упродовж минулого тижня проти грипу вакциновано 280 людей, а з початку епідемічного сезону щеплення зробили майже 238 тис. особи.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling