Харьков

На Харьковщине обсуждают вопрос теробороны в пяти областях на востоке Украины (фото)

6 февраля 2020 15:09

На базе Харьковского областного военкомата начались трехдневные сборы с с командным составом отдельных бригад и батальонов территориальной обороны, а также должностными лицами областных военных комиссариатов из пяти областей, входящих в оперативное командование «Восток».

О том, как проходят сборы, на своей странице в соцсети рассказывает Харьковский областной военкомат:

У перший день керівник зборів заступник командувача військ ОК «Схід» з територіальної оборони полковник Сергій Брусов коротко підбив підсумки роботи підлеглих за минулий рік, вказав на основні недоліки, наголосив на важливості даного зібрання і саме у такому форматі.
- Дві наші області – Луганська та Донецька зараз у полум’ї війни. Решта регіонів розташовані біля чи неподалік від держкордону. Тож небезпека для нас – не пусті слова. Тільки справжні патріоти, якими є всі бійці тероборони, зможуть вистояти перед натиском ворога. Тому підготовка особового складу та покращення матеріальної бази повинні бути на першому плані. Зрозумійте це та зосередьтеся на обміні досвідом, що в бою дорожчий за золото, - зауважив полковник Сергій Брусов.
Одне із практичних занять проведено в розташуванні Військового інституту танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Там учасники зборів ознайомилися з новітніми методами підготовки молодих воїнів та порядком проведення польових занять з різних предметів бойової підготовки. Також гості вишу оглянути зразки озброєння та бронетехніки.
Заняття продовжилися у Харківському обласному військкоматі, де армійці обговорили досвід роботи своїх колег із країн-членів НАТО, висловили власні погляди, а потім, розбившись по маленьких групах, виробили найоптимальніші варіанти щодо розв’язання типових проблем.
5 лютого 2020 року, на базі Харківського обласного військового комісаріату було продовжено проведення зборів з заступниками обласних військових комісарів, керівним складом окремих бригад та батальйонів територіальної оборони оперативного командування «Схід»
На військовому полігоні під м. Чугуєвом, учасники зборів перешли до практичної частини плану зборів.
На практиці був відпрацьований порядок організації та проведення «Єдиного стрілецького дня» з військовослужбовцями, які проходять військову службу у військовому резерві в бригадах та батальйонах територіальної оборони.
Був відпрацьований порядок розгортання командно-спостережного пункту батальйону територіальної оборони.
Керівний склад батальйонів та бригад Територіального командування отримали практичні навички щодо організації роботи на командно-спостережним пункті, організації зв’язку та взаємодії, відпрацювання документів пункту управління.
Під час проведення занять представниками оперативного командування «Схід» надавалась практична допомога в ході відпрацювання навчальних питань..


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling