Харьков

Ко Дню украинской письменности в Харькове провели культурный диалог "Восток-Запад"

12 ноября 2019 20:02

До Дня української мови та писемності, в Харківській бібліотеці імені Л.М. Толстого відбулася низка культурних заходів, присвячених сучасні українській літературі.

Збірку оповідань «Вбивство на вулиці...» від молодого вінницького видавництва «Дім Химер», представили у нашому місті редакторка літературно-художнього журналу «СТОС» Аліса Гаврильченко (Кременчук) та Володимир Компанієць (Харків).

До збірки увійшли моторошні оповідання сучасних українських авторів, які було ретельно відібрано у рамках літературного конкурсу інтернет-журналу «Стос». «Вбивство на вулиці...» присвячено творчості Едґара По, — як темному гуру сучасних молодих письменників, що ступили на шлях нової готичної прози, детективного нуару, містики та жахів.

Протягом презентації автори поділилися секретами написання творів, розповіли як прийшли у літературу, чому пишуть у жанрі горор. Поділилися про містичні події з життя та відповіли на запитання відвідувачів.

По закінченню презентації у бібліотеці відбулася творча зустріч з представниками мистецьких кіл Західної України. Зустріч стала справжнім творчим діалогом у сфері сучасного мистецтва й творчого самовираження сучасних українських митців.

Обидва заходи відбулися за підтримки творчого проекту «Мистецькі вівторки із Марко Терен», який другий рік поспіль є майданчиком для реалізації творчої спільноти Харкова.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling