Общество

Денисова заявила об ухудшении здоровья украинских политзаключенных в России

5 ноября 2019 10:05

Состояние здоровья украинских политзаключенных Джемиля Гафарова, Сервета Газиева, Энвера Омерова и Асана Яникова, удерживаемых на территории РФ и оккупированного Крыма по подозрению в участии в запрещенной на территории РФ религиозной организации "Хизб ут-Тахрир", ухудшается.

Об этом на своей странице в соцсети сообщила уполномоченная Верховной Рады по правам человека Людмила Денисова:

Здоров'я українських політв'язнів – Джеміля Гафарова, Сервета Газієва, Енвера Омерова та Асана Янікова – погіршується.

Згідно з уточненою інформацією, Джеміль Гафаров, який утримується в ФКУ СИЗО 5 ГУФСИН России по Ростовской области знаходиться в преддіалізному стані та потребує термінової госпіталізації.

Сервет Газієв, що знаходиться в ФКУ СИЗО 1 ГУФСИН России по Ростовской области, має проблеми з кишківником та зубами. Він також потребує термінової госпіталізації.

Енвер Омеров та Асан Яніков, які перебувають в ФКУ СИЗО 1 УФСИН России по Республике Крым и г. Севастополю мають проблеми зі здоров'ям, які потребують негайного хірургічного втручання.

Терміново звернулася з відповідним проханням до Уповноваженого з прав людини РФ Тетяни Москалькової вжити невідкладних заходів для проведення повного медичного обстеження громадян України, за результатами якого надати відповідну медичну допомогу.

Джеміль Гафаров, Сервет Газієв, Енвер Омеров та Асан Яніков були затримані за підозрою в участі в забороненій на території РФ релігійній організації «Хізб ут-Тахрір».


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling