Общество

Госпогранслужба продолжит поддержку семей побратимов, которые погибли защищая Украину

25 октября 2019 18:46

У Києві відбулася зустріч керівництва та офіцерів Адміністрації Держприкордонслужби України з родинами прикордонників, які загинули під час виконання службових обов’язків. До столиці прибули рідні загиблих охоронців рубежу, які героїчно та віддано боронили рідну землю від агресора та протиправних елементів.

Зустріч розпочалася з проведення панахиди за загиблими захисниками України в Михайлівському Золотоверхому монастирі. Її провів Владика Іоан, який опікується військовим духовенством. Також Владика є правлячим Архієреєм Черкаської області і не з чуток знає про духовні і мирські проблеми прикордонників, зокрема Навчального центру відомства, а також їхніх близьких. У підсумку молитви Владика дав настанови присутнім прожити своє життя, щоб не осквернити пам'ять загиблих родичів і побратимів. Згодом учасники молебню поклали квіти до Стіни пам’яті на Михайлівській площі.

Після молитви відбулося відверте спілкування представників Адміністрації Держприкордонслужби з близькими загиблих прикордонників. Голова Служби Сергій Дейнеко запевнив, що за ці втрати болить і йому, але завдяки жертві загиблих борців за Україну, ми зберегли незалежність країни.

Також очільник прикордонного відомства запевнив, що намагатиметься максимально вирішувати буденні проблеми сімей загиблих охоронців рубежу і вважає їх членами великої прикордонної родини. Сергій Дейнеко хотів почути усі важливі проблеми, щоб вирішити ті, які у компетенції Держприкордонслужби, та докласти максимум зусиль у вирішенні інших питань.

Керівництво відомства запевнило, що комунікація з родичами побратимів, які полягли за Батьківщину, буде тривати і посилюватися. Зокрема, охочі отримали прямі контакти з очільницею профспілкової організації прикордонної служби, фахівців-юристів, медиків тощо.

Багато питань стосувалося медичного забезпечення та можливостей санаторно-курортного оздоровлення в Україні та за кордоном для вдів, дітей, батьків загиблих. Голова Служби запевнив, що з наступного року усі вони зможуть оздоровлюватися у відомчому санаторії «Аркадія», що в м. Одеса. Крім того є домовленість з окремими структурами про організацію відпочинку за кордоном. Представники відомства також намагатимуться долучити до допомоги волонтерів, перевізників, інші організації та небайдужих громадян.

Одним з найболючіших питань для родичів загиблих була грубість та черствість чиновників різних установ і, особливо, перевізників. З Бердянська, Сум, Луцька… люди однаково скаржились на хамство водіїв маршруток. Наводили приклад, коли на День прапора з маршрутки висадили матір, яка везла букет на могилу сина, чи в сутінках висадили трьох дітей загиблого Сергія Гулюка, які поверталися з тренування.

Також піднімалися питання присвоєння звань (посмерно), догляду за меморіальними дошками і їх охорони від вандалів, пільг (компенсацій) за комунальні послуги, проїзд тощо. До рішення цих питань керівництво прикордонного відомство обіцяло долучатися як у Києві, так і на місцях. На завершення зустрічі Сергій Дейнеко вручив невеликі подарунки від профспілки та волонтерських організацій дітям загиблих побратимів.

Крім того, прикордонники разом з членами сімей загиблих побратимів вибули до Зали пам’яті захисників України та Меморіалу на честь працівників правоохоронних органів, які загинули при виконанні службових обов’язків, та покладуть квіти до Пам’ятного знаку.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling