Политика

Все цели ликвидированы: гвардейцы показали, как проходят учения артиллеристов (видео)

24 октября 2019 19:40

Саме артилерія здатна надати максимальну вогневу підтримку підрозділам на передовій. Нерідко саме артилеристи впливали на результат бою та зберігали життя побратимам.

Досвід локальних війн і збройних конфліктів останніх років свідчить, що артилерія - це основна вогнева сила під час бойових дій. У структурі вогневого ураження на частку артилерії припадає 60–70 відсотків загального обсягу вогневих завдань.

Бути артилеристом надзвичайно відповідально, адже від виваженості та швидкості дій, вірних розрахунків залежить життя багатьох людей.

Саме тому неподалік Житомира підрозділи артилерії військових частин 3008 та 3028 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України вдосконалювали свою майстерність.

Майже місяць нацгвардійці у складі розрахунків протитанкових артилерійських та мінометних батарей покращували бойову злагодженість та свою польову виучку.

На табірному зборі артилерії проводились теоретичні та практичні заняття в тому числі й на допуск до бойової стрільби. Офіцери вдосконалювали навики зі стрільби й управління вогнем підрозділів.

Завершальним етапом тактичних навчань під час проведення табірного збору стало практичне виконання вогневих завдань мінометних батарей та протитанкової артилерійської батареї з бойовою стрільбою.

«На заключному етапі навчань було проведено бойові стрільби мінометних батарей з закритих вогневих позицій по окремим цілям та стрільба протитанкової артилерійської батареї прямою наводкою, - розповідає командир 1 батальйону оперативного призначення військової частини 3028 майор Олександр Мироненко. - За умовами тактичної обстановки мінометна батарея діяла для підтримки батальйону в оборонному бою, а протитанкова артилерійська батарея виконувала завдання знищення танків противника. Особовий склад відпрацював на високому рівні. Всі визначені цілі були уражені».

Джерело: НГУ


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling