Общество

На Полтавщине волонтеры наградили воинов добробатов

22 сентября 2019 18:43

Напередодні Дня захисника України Полтавщина відзначила героїв-добровольців, які проявили мужність та героїзм у протистоянні російській агресії на сході держави.

Церемонія нагородження Лицарським Хрестом Добровольця Полтавіщини відбулась у приміщенні Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.В.Гоголя, повідомлє ІА МО в Харківсбкій області.

Організаторами заходу виступила всеукраїнська громадська волонтерська організація «Лицарський Хрест» за активного сприяння обласної ради та командування військових частин гарнізону.

Як зазначає голова оргкомітету та режисер заходу Оксана Тунік-Фриз: -Наше завдання не тільки вшанувати українських добровольців, але й висвітлити подвиг кожного захисника України, який повинен надійно зберегтися у скрижалях нашої історії. Ці люди гідні найвищої народної пошани…

Полтавщина стала вже п’ятою областю, в якій проводиться дана церемонія. До нагородження народним орденом представлені двадцять героїв-захисників України, серед них п’ятеро – посмертно.

«Пам’ять про подвиг добровольців це не тільки застигле світло свічки, це – заклик до перемоги». Саме цей леймотив став тематикою не тільки заходу , а і зворушливої мистецької програми, яку присвятили героям-захисникам професійні виконавці та аматори.

До цього слід додати, що церемонію нагородження «Лицарським Хрестом Добровольця» було започатковано у 2016 році Жіночою Волонтерською Сотнею Самооборони Чернігівщини з метою вшанування добровольців, які першими, за покликом серця, стали на захист своєї країни від російських окупанта.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling