Криминал

Полиция раскрыла заказное убийство топ-менеджеров Caparol

18 сентября 2019 11:57

У вересні в межах слідчих і оперативних дій правоохоронці затримали сімох підозрюваних, організаторів і виконавців замовних вбивств топменеджера компанії Caparol і начвідділу реклами КП "Київський метрополітен", їм оголошено підозри.

Начальник ГУНП Київської області Андрій Нєбитов нагадав обставини резонансних злочинів, а також розповів про проведені правоохоронцями області заходи, у результаті яких було затримано підозрюваних.

У вересні 2016 року на Київщині, в селі Крушинка Васильківського району сталося резонансне вбивство директора компанії Caparol. Убивство було явно замовним, адже потерпілому напередодні неодноразово погрожували. Навіть на ранковій пробіжці він був з травматичним пістолетом. Але це не допомогло. Його розстріляли вранці із вогнепальної зброї.

"Тоді слідчі і оперативники збирали речові докази, аналізували мотиви злочину, з`ясовували можливих причетних, але, на жаль, цього не вистачило. Робота слідчо-оперативної групи не припинялася протягом 2017-2018 років. Вдалося повністю встановити процес підготовки злочину, виконання та приховання слідів і знищення речових доказів. Але не було головного - підозрюваних, не вистачало якоїсь деталі, можливо через втрату часу», - зазначив Андрій Нєбитов.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков раніше повідомляв, що у слідства є дані про те, що це вбивство було пов'язане з професійною діяльністю.

Перші дослідження дають підстави стверджувати, що це вбивство було пов'язане з професійною діяльністю директора, який мав конфлікт з його родиною протягом кількох місяців", - сказав Арсен Аваков.

"Є серйозні підстави стверджувати, що це сплановане замовне вбивство, де використовувалося кілька підставних автомобілів і рідкісна зброю Браунінг", - зазначав міністр внутрішніх справ.

У січні 2019 року у Києво-Святошинському районі сталося ще одне вбивство: начальника відділу реклами Київського метрополітену.

"Це перше вбивство у цьому році, фактично на Різдво. Чоловіка вбили трьома ударами ножем у спину. Так підступно і жорстоко.Розслідування показало, що вбивство готували заздалегідь і це не вулична потасовка, а добре спланований злочин. Велика кількість оперативно-розшукових заходів та негласних слідчих дій протягом майже дев’яти місяців дали змогу вийти на злочинну організацію, учасники якої спеціалізувалися на вчинені особливо тяжких злочинів насильницького характеру", - повідомив Андрій Нєбитов.

За його словами, аналізуючи зібрані матеріали стало зрозуміло, що підготовка, скоєння і приховування слідів злочину – ідентичні з вбивством директора у 2016 році.

Очільник поліції Київщини зазначив, що вже під час відпрацювання учасників банди правоохоронці здобули беззаперечні докази їхньої причетності до цього злочину.

У вересні 2019 року кримінальна поліція, слідчі, спецпризначенці спільно з прокуратурою Київщини провели 21 обшук. Вилучені: зброя, боєприпаси, грошові кошти, документи, жорсткі диски та інше. Сімох підозрюваних, організаторів та виконавців затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Їм оголошені підозри за створення злочинної організації та скоєння двох умисних убивств, вчинених на замовлення. Максимальне покарання - довічне ув’язнення.

"Впевнений, це не останні раніше скоєні злочини на їхньому рахунку, як і не останні затримання у цих кримінальних провадженнях. Беззаперечно - це титанічний труд правоохоронців. Але, на жаль, ми не змогли зберегти життя двох наших громадян. Від цього нам прикро. Далеко не всі вбивства можливо розкрити відразу, особливо заздалегідь сплановані і добре підготовлені. Але ніколи не треба зупинятися! Докладемо максимальних зусиль для забезпечення найважливішого принципу - безповоротності покарання за скоєний злочин!" - резюмував начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

У свою чергу директор Департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко додав: Хороший результат поліції Київської області, віднедавна очолюваної Андрієм Нєбитовим. Розкриття двох жорстоких замовних вбивств, скоєних на території області: топменеджера компанії Caparol трирічної давнини і цьогорічного вбивства начвідділу реклами столичного метрополітену.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling