Экономика

Гройсман провел встречу с Нетаньяху

20 августа 2019 10:32

Україна є потужним партнером Держави Ізраїль, і український Уряд готовий всебічно сприяти реалізації ізраїльських проектів в нашій державі. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з Главою Уряду Держави Ізраїль Біньяміном Нетаньягу. Зустріч відбулася в рамках візиту Прем’єр-міністра Ізраїлю до України, повідомляє Урядовий портал.

Сторони відзначили, що Ізраїль інвестував в економіку України понад 50 млн доларів, а Угода про вільну торгівлю між нашими країнами відкриє нові можливості для ефективної реалізації наявного потенціалу у сфері торговельного та інвестиційного співробітництва, особливо в сфері IT та новітніх технологій. «Ми розраховуємо, що Ізраїльська сторона докладе зусиль для завершення своїх внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності Угодою», - відзначив Володимир Гройсман.

Довідково

За 6 місяців поточного року обсяг товарообігу між Україною та Ізраїлем перевищив 445 млн доларів. Основні статті експорту: зернові культури, олії, метали, деревина. За розрахунками Міністерства економічного розвитку й торгівлі, введення повноцінної зони вільної торгівлі сприятиме, серед іншого, й аграрному експорту з України до Ізраїлю.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling