Харьков

В Харькове безработных привлекли для помощи семьям ветеранов АТО

16 августа 2019 15:24

Протягом січня-липня 2019 року майже 14 тис. безробітних міста Харкова та області долучились до громадських та інших видів тимчасових робіт. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Володимир Міненко, повідомляє прес-служба відомства.

У цьому році пріоритетними є громадські роботи соціального напрямку, а саме: супровід осіб з інвалідністю по зору, надання послуг із супроводу, догляду та допомоги соціально вразливим верствам населення, догляд за громадянами у закладах соціальної сфери, надання допомоги учасникам АТО та сім’ям, члени яких загинули, постраждали чи є учасниками АТО, будівельні та ремонтні роботи на об’єктах соціальної сфери.

Також безробітні виконували роботи з благоустрою територій населених пунктів, впорядкування місць поховання, меморіалів захисників Вітчизни, придорожніх смуг, екологічного захисту навколишнього середовища, інформували населення стосовно отримання житлових субсидій.

«Громадські роботи є одним із видів трудової діяльності, який мотивує громадян до повернення на ринок праці, а для служби зайнятості гарна можливість відкрити перспективний напрям взаємовигідного співробітництва між працівниками та роботодавцем», - зазначає Міненко.

За словами В. Міненка, вигода безробітних від громадських робіт у додатковому заробітку. Адже оплата праці здійснюється за фактично виконану роботу і не може бути меншою мінімального розміру заробітної плати, встановленої законодавством. На осіб, зайнятих на оплачуваних громадських роботах, поширюються соціальні гарантії, включаючи право на пенсійне забезпечення. А період участі у оплачуваних громадських роботах зараховується до трудового стажу. На фінансування громадських робіт у Харківському регіоні залучаються кошти місцевих бюджетів та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (далі – Фонду).

На потреби Харківщини для організації громадських робіт на 2019 рік Фондом затверджено 14,5 млн. грн., а місцевою владою на сьогодні передбачено майже 23 млн. грн. Станом на серпень 2019 року на ці цілі вже використано понад 22 млн. грн., у тому числі 12,4 млн. грн. зі сторони місцевих бюджетів та майже 10 млн. грн. бюджету Фонду.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling