Общество

МВД разъяснило ситуацию с патрулями Нацгвардии и правами граждан

2 августа 2019 11:33

МВД Украины предоставило разъяснения по поводу самостоятельного патрулирования бойцами Национальной гвардии городов и населенных пунктов.

"Гвардейцы никоим образом не будут использованы для ограничения ваших прав и свобод! Руководствуясь статьей 12 пунктом 2 Закона Украины о Национальной гвардии, подчеркиваем, что самостоятельные патрули гвардейцев на улицах ваших населенных пунктов призваны обеспечивать охрану жизни, прав, свобод и законных интересов граждан и государства от преступных и иных противоправных посягательств", - заявили в МВД, добавив, что все опасения граждан относительно превышения прав гвардейцами - абсолютно беспочвенны.

Шановні українці, від вас надійшло багато зауважень щодо самостійного патрулювання вулиць міст та населених пунктів гвардійцями. Ви висловили побоювання, що вони матимуть необмежені повноваження та порушуватимуть ваші права.

Перш за все, хочемо вам нагадати, що у своїй діяльності НГУ керується виключно Конституцією України та Законом про Національну гвардію!

Тому, гвардійці ніяким чином не будуть використані для обмеження ваших прав і свобод! Керуючись статтею 12 пунктом 2 Закону України про Національну гвардію, підкреслюємо, що самостійні патрулі гвардійців на вулицях ваших населених пунктів покликані забезпечувати охорону життя, прав, свобод і законних інтересів громадян та держави від злочинних та інших протиправних посягань.

Окремо нагадуємо, що патрулі гвардійців будуть нести службу в особливо криміногенних районах ваших міст та у місцях масових скупчень людей.

У разі виникнення ситуації, яка може загрожувати вашому життю та здоров’ю, гвардійці обов’язково прийдуть вам на допомогу.

Також зазначаємо, що самостійні патрулі Національна гвардія України діють у координації з Національною поліцією України.

Тому, всі побоювання громадян щодо перевищення прав гвардійцями – абсолютно безпідставні! Сподіваємось, ми змогли правильно пояснити вам нововведення.

Зробимо нашу країну безпечнішою разом!


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling