Харьков

Харьковские гвардейцы посетили Школу подготовки офицеров жандармерии Франции

5 июля 2019 09:22

Представники Національної академії НГУ здійснили візит до Школи підготовки офіцерів Національної жандармерії. Візит здійснювався у рамках започаткування двостороннього співробітництва між Національною Академією Національною гвардією України та Школою підготовки офіцерів Національної жандармерії Франції. Гвардійська делегація складалася із трьох курсантів та офіцера-викладача Академії. Повернувшись з тижневого візиту, гвардійці поділилися враженнями і думками стосовно важливості співпраці з французькою стороною.

За словами викладача кафедри тактико-спеціальної підготовки капітана Дмитра Тробюка, програма підготовки іноземних представників є актуальною для вивчення майбутніми офіцерами, повідомляє прес-служба НГУ.

Візит був присвячений 100-ій річниці з дня створення Школи. Окрім делегації з України, були присутні представники ще з семи країн, таких як Італія, Марокко, Сенегал, Іспанія, Португалія, Голландія та Йорданія. Слід зазначити, що всі перераховані країни є членами Міжнародної асоціації сил жандармерії та поліції в статусі військової установи (FIEP).

Одним із основних завдань, яке стояло під час закордонного відрядження перед представниками Академії було ознайомлення з програмою підготовки особового складу. Варто зазначити, що програма реалізується за чотирма напрямками: кримінальна поліція, забезпечення загальної громадської безпеки, охорона громадського порядку та забезпечення безпеки дорожнього руху. Гвардійці мали можливість переконатися в дієвості програми на конкретних прикладах, а саме під час відвідування установ правоохоронного спрямування. Важливим елементом також стала участь у практичних заняттях, відповідно до напрямків підготовки Школи.

«За час візиту ми відвідали Головне управління Національної жандармерії Франції (м. Париж), частину з підтримання громадського порядку, яка посилена технікою (м. Париж), угрупування Національної жандармерії Франції (м. Мелен) та роту із забезпечення безпеки аеропортів у Іль де Франс. Були також організовані зустрічі між делегаціями країн-членів FIEP, зустріч з начальником Школи бригадним генералом Крістофом Буайє та його заступниками», - розповів капітан Дмитро Тробюк.

Візит до Франції став особливо знаковим для курсантів, серед яких і курсант 1-го року навчання гуманітарного факультету Данило Блудов.

«Від візиту я отримав тільки позитивне враження та збагатився досвідом роботи у сфері захисту громадського порядку і безпеки держави, - запевнив курсант. – Крім цього, отримані знання я матиму можливість застосувати у майбутньому, скажімо, під час роботи з особовим складом».

Не досвідом єдиним збагатилися курсанти під час закордонного візиту. Гвардійці мали унікальну можливість побувати на урочистостях з нагоди випуску курсантів Школи жандармерії.

«Школа офіцерів Національної жандармерії має багаті історичні традиції, ритуали та церемонії, однією з яких є церемонія випуску, яка проводиться з особливою урочистістю, - поділився враженнями Данило Блудов. – Зацікавив мене й кінець першого року навчання, що відзначається грандіозною церемонією: назвою усього потоку курсантів в честь одного з офіцерів жандармерії, який був відзначений за свої військові та людські якості і службою».

Варто зазначити, що цьому візиту передував візит начальника Національної академії Нацгвардії України генерал-лейтенанта Сергія Соколовського до Школи у травні цього року, а також візит представників Школи до Академії на початку червня.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling