Политика

В Минобороны рассказали о перспективной модели обороны Украины

3 июля 2019 18:14

Міністерство оборони продовжує зосереджувати зусилля на виконанні триєдиного завдання: забезпечення відсічі збройній агресії Російської Федерації; впровадження заходів оборонної реформи та реалізації завдань європейської та євроатлантичної інтеграції. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

З метою досягнення стратегічних цілей, визначених Стратегічним оборонним бюлетенем України, досягнуто суттєвих позитивних результатів реформи, які засвідчили безальтернативність європейського та євроатлантичного курсу в сфері оборони.

За принципами, прийнятими в Альянсі, організовано управління оборонною реформою. Найближчим часом 25 липня на засіданні Комітету реформ Міністерства оборони України та Збройних Сил України планується підвести підсумки виконання заходів реформування та уточнити завдання у поточному році.

Розпочато черговий оборонний огляд, у ході якого передбачається визначити перспективну модель оборони держави з урахуванням стратегічного припущення щодо майбутнього членства України в НАТО.

Створено та організовано роботу Міжвідомчої робочої групи з питань проведення оборонного огляду, на черговому засіданні якої 11 липня поточного року планується розглянути попередній описмайбутнього безпекового середовища.

У подальшому в рамках оборонного огляду передбачено здійснити планування сил, у тому числі огляд спроможностей, планування ресурсів, формування перспективної моделі організації оборонита Збройних Сил, підготовку пропозицій до стратегічних і програмних документів. Основні заходи оборонного огляду буде виконано у грудні 2019 року.

Таким чином, Міністерство оборони водночас із забезпеченням відсічі збройній агресії та нарощування спроможностей Збройних Сил в ході оборонної реформи розпочало новий цикл оборонного планування, за результатами якого буде розроблено проект Стратегії воєнної безпеки України, відпрацьовано пропозиції щодо внесення змін до законодавчих та інших нормативно-правових актів з питань оборони, оновлено державні цільові оборонні програми розвитку озброєння та військової техніки.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling