Общество

В Измаиле подвели итоги игры "Джура"

30 июня 2019 17:41

Об этом сообщает пресс-служба Госпогранслужьы Украины:

Протягом тижня хлопці та дівчата знайомились із особливостями та премудростями служби Морської охорони, опановували навички слідознавства, кінології, перевірки документів й огляду транспортних засобів на «зеленому» кордоні.

В Навчальному центрі морської охорони джури мали змогу практично керувати артилерійським озброєнням кораблів, вчилися застосовувати засоби корабельного зв’язку, побували в ролі штурманів, прокладаючи маршрути на картах, отримали можливість побачити на практиці дії із боротьби за живучість надводного корабля.

На навчальних місцях у пунктах пропуску розгадували наміри порушників, вивчаючи залишені ними сліди, відбивали напад диверсійних груп, дізнавалися про вміння чотирилапих помічників охоронців кордону та особливості їх застосування в службі, вчились перевіряти документи та здійснювати огляд автомобілів.

Викладачі та інструктори Навчального центру морської охорони поділилися із джурами досвідом володіння зброєю, провели з ними початковий курс рукопашного бою.

На справжньому стрільбищі школярі вивчали будову автоматів, змагалися у стрільбі на влучність із пневматичних гвинтівок та вчилися надавати первинну медичну допомогу.

Знайомлячись з історією Морської охорони, юні прикордонники взяли участь в конкурсі на кращий малюнок з морської тематики.

Нагадаємо, що до всеукраїнського вишколу цьогоріч залучено понад 500 учасників з 18 прикордонних регіонів України. Кожен учасник отримав нагороди від Голови Державної прикордонної служби України, начальника Регіонального управління морської охорони, Міністерства молоді та спорту України.

На згадку про свої пригоди у приморському регіоні від морських прикордонників джури отримали в подарунок справжні матроські гюйси, як символ приєднання до морського прикордонного братерства.

А прапор Всеукраїнської військово-патріотичного вишколу «Джура-Прикордонник» начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України Микола Ляхович урочисто передав делегації Хмельниччини, яка готується приймати джур наступного року.

Творчим подарунком для учасників вишколу «Джура-Прикордонник» став виступ Академічного ансамблю пісні і танцю Державної прикордонної служби України.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling