Политика

В Киеве открывается выставка ко Дню крымскотатарского флага

26 июня 2019 06:55

26 червня, у День кримськотатарського прапора, о 12:00 перед будівлею Київської міської державної адміністрації відкриється виставка під назвою “Об’єднані прапором – #LIBERATECRIMEA”.

“Це важливий меседж для наших співвітчизників у Криму – щоб вони бачили, що вони не сам на сам із окупантом, що десятки тисяч людей солідарні з кримськотатарським народом та Україною готові відстоювати їхні права. Для українців у всьому світі кримськотатарський прапор став настільки ж рідним, як український державний”, – розповідає Ескендер Барієв, координатор акції “Об'єднані прапором – #LIBERATECRIMEA”, голова правління Кримськотатарського Ресурсного Центру.

LIBERATECRIMEA – міжнародний громадський рух за деокупацію Криму і солідарність із кримськотатарським народом. Він спрямований на посилення голосу громадянського суспільства.

У жовтні 2018 року активісти руху запустили акцію “Об'єднані прапором – #LIBERATECRIMEA”, в рамках якої національний прапор кримськотатарського народу впродовж 9 місяців побував у 28 країнах на чотирьох континентах – у Євразії, Північній Америці, Африці, Австралії. Прапор відвідав політичні столиці світу, де розташовані офіси міжнародних організацій – Нью-Йорк, Брюссель, Відень, Берлін. Останньою країною подорожі стала Туреччина, де акція пройшла у трьох великих містах – Антальї, Стамбулі та Анкарі. У двох країнах – Латвії та Литві – акція сприяла визнанню депортації кримських татар у 1944 році геноцидом кримськотатарського народу.

Основна ідея виставки збігається з тією метою, яку переслідувала акція – розповісти українській і міжнародній спільноті про кримськотатарський народ, виклики, з якими він зіткнувся у зв’язку з окупацією Криму Російською Федерацією, про порушення прав людини у Криму.

Організаційним та ресурсним партнером виставки став Національний музей Революції Гідності. Один із його пріоритетних напрямків діяльності – підтримка проектів, пов’язаних із правами людини, актуалізації теми свободи, масштабних історичних процесів державотворення, також поширення ідей гідності, незалежності, самоорганізації, сприяння активізації громадських ініціатив.

Організатори: Кримськотатарський Ресурсний Центр, Меджліс кримськотатарського народу, Міжнародний рух за деокупацію Криму і солідарність з кримськотатарським народом #LIBERATECRIMEA, Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності, КМДА, Пирятинська міська рада, Кримський дім та Кримська родина.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling