Политика

Варченко: у фальсификаторов нет никаких шансов исказить выборы в Верховную Раду

24 июня 2019 19:20

На цьому радник міністра внутрішніх справ наголосив під час наради в Одесі з представниками силових структур регіону.

«У нинішній виборчій кампанії ми будемо дотримуватися тих самих принципів, що і під час виборів Президента України, коли превентивна робота показала свою ефективність, - звернувся до правоохоронців Іван Варченко. – Це політична нейтральність та неупередженість стосовно кожного кандидата в народні депутати. Ми не «підспівуватимемо» та не «підтанцьовуватимемо» жодній з політичних партій».

Серед основних викликів і загроз, які МВС вбачає у цій виборчий кампанії, Іван Варченко виділив підкуп виборців, висунення двійників, спроби перешкоджання зустрічам з виборцями, «війну компроматів», використання адміністративного ресурсу та фальсифікацію у день виборів.

Разом з тим, він підкреслив, що правоохоронні органи навчилися протидіяти подібним викликам під час президентських виборів та готові до їх подолання у нинішній кампанії. «У фальсифікаторів немає жодних шансів спотворити ці вибори. Вони пройдуть законно», - сказав Іван Варченко.

Після наради з представниками силових структур області у поліцейському главку відбувся брифінг для регіональних медіа.

На його початку Іван Варченко подякував журналістам за співпрацю під час минулої президентської виборчої кампанії, у тому числі, в частині інформування людей про роботу правоохоронців під час виборів.

Він зазначив, що і цього разу поліцейські вживатимуть необхідних заходів для забезпечення чесних і прозорих виборів та підкреслив, що в основі цієї роботи - превентивна діяльність. «Ми зацікавлені, щоб було менше порушень, ми готові реагувати на усі звернення. Також ми гарантуємо, що не буде жодного громадянина, звернення якого з приводу виборчого процесу залишиться без реагування, - наголосив радник міністра. – Водночас і члени окружних та дільничних виборчих комісій, як учасники виборчого процесу, мають бути об’єктивними і неупередженими та дотримуватися принципу політичної нейтральності».

Разом з тим, підкреслив Іван Варченко, правоохоронні органи не обмежуються лише забезпеченням законності виборчого процесу, а й продовжують свою повсякденну роботу – протидіють злочинності, борються з пожежами, охороняють кордони, надають міграційні послуги тощо.

Керівник одеської поліції Олег Бех повідомив, що, за попередніми підрахунками, в регіоні безпеку та правопорядок під час позачергових виборів народних депутатів України забезпечуватимуть близько трьох з половиною тисяч поліцейських. З початку передвиборчої кампанії до поліції вже надійшло 39 повідомлень про ймовірні порушення законодавства. Наразі за кожним із них поводиться перевірка та буде прийнято рішення у відповідності до чинного законодавства.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling