Политика

Нардеп и участник АТО Андрей Тетерук приветствует назначение Хомчака начальником Генштаба ВСУ

22 мая 2019 07:16

Об этом украинский военачальник, полковник, командир добровольческого батальона патрульной службы милиции особого назначения «Миротворец", народный депутат Украины от партии «Народный фронт» Андрей Тетерук написал на своей странице в соцсети:

Це призначення я вітаю.
Хочу розказати історію, яка переконала мене в тому, що генерал Руслан Хомчак є професійною та мужньою людиною.
29 серпня 2014 року, коли мій автомобіль було вщент знищено вогнем ворога і далі їхати в колоні ми не могли, я з моїми бійцями був підібраний групою Юрія Берези. Коли зупинились в лісополосі між позицій ворога, я побачив, що з нами були офіцери штабу сектору на чолі з генералом Хомчаком. Я тоді подумав, що в разі захоплення нас в полон, генералів обміняють і дуже швидко, а мене, як командира добровольчого батальону поріжуть на ремені. Тому для визначення, чи всі будуть в разі вогневого контакту з ворогом воювати, я прямо задав питання: воюємо зі зброєю чи я йду окремо? Відповідь Хомчака була негайною і зрозумілою: в кожного є зброя-відстрілюємось до останнього, в полон не здаємось. Саме так на фронті і приходить усвідомлення, на кого можна розраховувати, а на кого ні. З’ясувавши наші координати, Хомчак запросив вогонь з повітря по позиціям, бо навколо були розташовані батареї рсзо та артилерії ворога.
Я чув багато бруду про себе і своїх бойових побратимів, від тих, кого там і близько не було. Все це пусте.
Справжніми є вчинки людини. Хомчак-справжній.
Тому бажаю Начальнику Генштабу, Головнокомандувачу ЗСУ Руслану Хомчаку на цій посаді бути рішучим і успішним у виконанні поставлених перед військами завданнями та боронити нашу державу від ворога до Перемоги!


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling